Ce au în comun merele şi ceaiul verde?
Publicat de Andreea Drilea, 22 aprilie 2015, 09:48
Consumul zilnic de mere şi ceai verde întăreşte şi protejează organismul de diferite boli, au constatat oamenii de ştiinţă de la Institutul britanic pentru studii alimentare.
Consumul în paralel de ceai verde şi mere produce o cantitate mare de polifenoli, care blochează activitatea moleculei responsabile pentru procesele patologice din sânge.
Astfel de procese sunt adesea legate de dezvoltarea cancerului, schimbări aterosclerotice, formarea tartrului şi pot conduce la infarct miocardic si accidente vasculare cerebrale.
Cercetătorii au observat beneficiile consumului de mere şi de ceai verde şi în cadrul unor studii anterioare, însă, în noua cercetare, pentru prima dată a fost blocată complet activitatea moleculei VEGF.
Un nou studiu indică faptul că medicii prescriu mai puţine reţete pacienţilor care consumă cel puţin un măr pe zi.
(Rador/FOTO zliving.com)