Cinci alimente care grăbesc îmbătrânirea
Publicat de Andreea Drilea, 25 mai 2016, 09:51
Alimentele pe care le consumăm zilnic influenţează atât aspectul exterior, cât şi încrederea în sine. Mulţi dintre conservanţii adăugaţi alimentelor cauzează daune ireversibile asupra sănătăţii noastre.
Acizii graşi trans – cea mai mare cantitate de grăsimi nesaturate se găseşte în cartofii prăjiţi, floricelele de porumb, dulciuri, chips-uri, biscuiţi, margarină şi altele.
Consumul lor provoacă obezitate şi boli cardiovasculare. Oamenii de ştiinţă susţin că îmbătrânirea este o boală inflamatorie cronică, astfel încât persoanele care exagerează cu acest tip de alimente par mai bătrâne decât sunt în realitate.
Băuturile carbogazoase – Consumul excesiv poate provoca boli ale ficatului şi insuficienţă cardiacă, precum şi apariţia cariilor.
Potrivit cercetătorilor, cantităţi exagerate din aceste băuturi pot provoca o piele ternă şi îmbătrânire. Experţii recomandă înlocuirea dulciurilor cu ciocolata neagră, bogată în cacao şi a zahărului cu mierea.
Consumul de sare – În loc de sare, este mult mai indicată adăugarea altor condimente în mâncăruri, evitându-se astfel pericolul de îmbătrânire.
Carnea procesată – Salamul, cârnaţii, şunca, slănina conţin o mulţime de conservanţi, care cauzează probleme ale pielii şi provocă o mulţime de procese inflamatorii în organism.
Utilizarea lor excesivă încetineşte producţia de colagen în organism, iar atunci când aceasta este insuficientă, pielea îmbătrâneşte. Experţii recomandă creşterea consumului de peşte.
Alcoolul – Consumul său excesiv provoacă acnee, dermatită şi riduri.
(Agerpres/FOTO arhivă bunadimineata.ro)