La Universitatea de Științe Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), internship-urile s-au dovedit a fi la mare căutare în rândul tinerilor care preferă să rămână peste vară să-și consolideze cunoștințele teoretice în locațiile instituției de învățământ superior. La apelul lansat de către USV Iași, au fost depuse 65 dosare pentru 34 de posturi disponibile.
Studenții selectați sunt de la cele patru facultăți ale USV Iași și au început lucrul ieri, 15 iulie, iar până pe 14 septembrie 2024 vor lucra, timp de opt ore pe zi în locații precum Institutul de Cercetări pentru Agricultură și Mediu, Spitalul medical veterinar, Centrul de Proiecte Majore, Serviciul Spații verzi și în Fermele didactice ale Universității („V. Adamachi”, Rediu și Ezăreni).
Pentru activitatea prestată, tinerii studenți vor primi o bursă în valoare de 3780 lei brut, pe lună. Și în acest an, parteneri din mediul privat s-au alăturat proiectului propus de USV Iași, oferind internship-uri plătite studenților, pe timp de vară.
Alături de burse, internship-urile fac parte din planul managerial al conducerii USV Iași de a sprijini financiar atât studenții cu performanțe științifice, cât și pe cei care fac parte din categorii sociale vulnerabile. USV Iași se numără printre puținele universități din țară care suplimentează substanțial numărul și valoarea burselor, asigurând fondurile necesare din veniturile proprii. De asemenea, universitatea a inițiat programul „bursa de campus”, oferind studenților care nu reușesc să obțină media 8.00, în urma sesiunii, posibilitatea să presteze activități remunerate la Cantina-Restaurant, Stațiunea Didactică, clinici veterinare sau alte locații alte facultăților.
„Programul de internship propus studenților noștri este deja în al cincilea an de desfășurare și ne bucură mult că are succes, fapt susținut și de concurența din această vară. De asemenea, salutară este și inițiativa partenerilor din mediul privat de a oferi internship-uri, mai ales că printre aceștia sunt ferme de top la capitolul digitalizare și tehnologii noi utilizate”, a declarat prof. univ. dr. Gerard Jităreanu, Rectorul USV Iași. (Comunicat USV Iași)