Maracuja – fructul pasiunii
Publicat de gabrielarotaru, 6 februarie 2015, 16:00
Maracuja, numit şi fructul pasiunii, este un aliment care provine din America de Sud, cultivat în numeroase ţări tropicale, fiind recunoscut pentru beneficiile sale asupra sănătăţii.
Numele de fructul pasiunii vine de la cuvântul indian „marau-ya” care înseamnă „fructe consumate într-o singură înghiţitură”.
Maracuja are numeroase beneficii, însă unul din cele mai importante este cel de bun calmant. Astfel, fructul pasiunii ajută în cazul insomniei şi al tulburărilor nervoase, reuşind să contribuie la destinderea corpului în momentele de anxietate, cel mai indicat fiind să fie folosite infuzii cu floarea pasiunii.
O afecţiune pe care maracuja o tratează este astmul, un număr considerabil de studii demonstrând că prin conţinutul de flavonoizi reuşeşte să amelioreze starea celor care suferă de afecţiunea amintită.
Fructul pasiunii are efecte benefice şi în ceea ce priveşte protecţia sistemului digestiv: protejează stomacul şi previne bolile cum ar gastrita sau ulcerul.
Maracuja poate fi considerat o sursă importantă de vitamina C, Vitamina A şi fier. Prima vitamină menţionată ajută la repararea ţesuturilor, prevenirea bolilor de inimă, precum şi a cancerului, potrivit unor studii, în timp ce vitamina A este bună mai ales pentru sănătatea pielii, eliminând radicalii liberi ce provoacă leziuni.
De asemenea, seminţele acestui fruct au un conţinut bogat de fibre. Pe lângă vitaminele şi mineralele menţionate, fructul pasiunii conţine şi acid ascorbic, riboflavina, piridoxina, potasiu şi fosfor. Maracuja poate fi consumat în mai moduri. Astfel, fructul poate fi tăiat şi consumat direct sau pus conţinutul său într-un blender şi amestecat într-o compoziţie cu fructe mai dulci, dat fiind gustul său acrişor. (adevarul.ro/ FOTO www.acai-events.nl)