Mesaje, sms, urări, felicitări Sfântul Nicolae || Sfântul Nicolae – urări de La mulți ani
Publicat de Andreea Drilea, 5 decembrie 2020, 07:02 / actualizat: 5 decembrie 2020, 9:47
Cele mai frumoase Urări de Sfântul Nicolae – sms, urări, mesaje, felicitări. În fiecare an, pe 6 decembrie, se sărbătoreşte pomenirea Sfântului Nicolae. Duminică, creştinii ortodocşi îl celebrează pe Sfântul Nicolae. Cei mici îşi verifică ghetuţele să vadă ce le-a adus Moş Nicolae: o nuieluşă sau daruri? Este prilej de sărbătoare şi pentru cei care au numele de Nicolae sau Nicoleta. Pentru cei care ţin post se mănâncă peşte.
Cu ocazia acestei sărbători, puteţi trimite un gând frumos şi o urare de bine prietenilor, rudelor, colegilor, cunoştinţelor tale care poartă numele Sfântului Nicolae.
Iată niște exemple de urări pentru Sfântul Nicolae.
* Îţi urez La Mulţi Ani, pentru că porţi acest nume. Fie ca Sfântul Nicolae pe care îl reprezinţi să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi liniştea interioară.
* Fie ca toate împlinirile, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sf. Nicolae cât mai frumoasă!
* Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului numai bine! La Mulţi Ani!
* Onomastică plină de voie bună. La mulţi ani, Nicoleta/ Nicolae!
* Să-ţi dea Dumnezeu sănătate şi linişte în suflet. Să ţi se împlinească visele şi să te poţi bucura de tot ce ai!
* Fie ca sfinţii ce te protejează să-ţi aducă mult noroc, fericire şi împliniri. Să ai o zi minunată!
* Ziua numelui să-ţi fie luminoasă şi să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii!
* La mulţi ani şi voioşie, Domnul alături să-ţi fie, bucurii să-ţi dăruiască şi nimic să nu-ţi lipsească! La mulţi ani, Nicoleta/ Nicolae!
* Bucuria lumii toată, zi de zi-n uşă să-ţi bată, iar Bunul Dumnezeu să-ţi dea, tot ce îţi doreşti şi ai vrea!
* Mă bucur că exişti în viaţa mea şi mă bucur că Sfântul Nicolae, al cărui nume îl porţi, mi te-a dăruit.
* Priveşte această zi specială ca pe o nouă pagină din povestea ta de viaţă, o poveste tot mai frumoasă cu fiecare an ce vine. La mulţi ani!
“Pentru ca astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La mulţi ani, de Sfântul Nicolae!
“Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un călduros “La mulţi ani”, multă sănătate multe realizări şi tot ce vă doriţi lângă cei dragi”
La mulţi ani şi fie ca Sfântul Nicolae să te călăuzească mereu!
“Zâmbeşte şi s-aveţi parte de toată distracţia şi emoţia specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare şi prietenie.”
“Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îţi urez să fii mereu sănătos, energic şi plin de bucurie. La mulţi ani, Nicoleta/ Nicolae !”
“Îţi urez “La mulţi ani” pentru că porţi acest nume, şi fie ca Sfântul Nicolae, pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi numai bucurii şi linişte interioară”
“La mulţi ani cu veselie / Sănătate pe vecie / Casa plină de bucate / Dragoste pe săturate / Bani la greu / Noroc cu carul / La mulţi ani şi sus paharul!!”
Legenda lui Moş Nicolae. Tradiţia cadourilor lăsate în ghetuţe
Sfântul Nicolae s-a născut în Orientul Mijlociu la nord de Bethlehem, a trăit în secolul al IV-lea şi a fost cardinal de Myra (acum aflată pe teritoriul Turciei). El a fost cunoscut pentru credinţa, zelul şi dragostea pentru oameni, în special pentru copii.
Nicolae provenea dintr-o familie instărită, iar la moartea ambilor părinţi a moştenit întreaga avere, pe care a folosit-o pentru a-i ajuta pe oamenii nevoiaşi.
În noaptea de 5 spre 6 decembrie, se spune că Moş Nicolae vine la geamuri şi vede copiii care dorm şi sunt cuminţi, lăsându-le în ghetuţe, dulciuri şi diverse cadouri.
Tot el este acela care-i pedepseşte pe cei leneşi şi neascultatori lăsându-le o nuieluşă.
Spre deosebire de Moş Crăciun, Moş Nicolae nu se arată niciodată.
De altfel, povestea darurilor împărţite pe furiş în această noapte începe din vechime.
Legenda spune că trei surori, fete sărmane, nu se puteau căsători datorită situaţiei financiare dificile şi de aceea tatăl lor vroia să le vândă.
Se spune că atunci când fata cea mare a ajuns la vremea măritişului, Nicolae, care era episcop, a lăsat noaptea, la uşa casei lor, un săculet cu aur.
Situaţia s-a repetat şi în cazul surorii mijlocii, astfel că, atunci când i-a venit vremea şi fetei mici, tatăl s-a hotărât ca în noaptea dinaintea nunţii să stea de pază să l-a văzut pe Sfântul Nicolae cum a urcat pe acoperişul casei şi a aruncat pe horn un săculeţ care a căzut într-o şosetă ce era pusă la uscat.
De aici a apărut obiceiul aşezării şosetuţelor sau a ghetuţelor în noaptea de Moş Nicolae.
Cardinalul l-a rugat pe nobil să păstreze secretul, însă acesta nu a făcut-o şi de atunci fiecare sărac care primea ceva, îi mulţumea lui Nicolae.
Cei trei săculeţi de aur făcuţi cadou fetelor au devenit simbolul Sfântului Nicolae, sub forma a trei bile de aur.
(Andreea Drîlea, colaborator Radio Iaşi)