Numărul mare de decese cauzate de COVID-19 este asociat cu un metabolism deficitar
Publicat de Andreea Drilea, 27 mai 2020, 07:24
Raportul global privind nutriţia „Global Nutrition Report”, din acest an, a acordat o atenţie deosebită modului în care securitatea alimentară din diferite ţări afectează răspândirea infecţiei cu noul coronavirus.
Experţii în nutriţie au susţinut că o imunitate slabă este cauzată cel mai adesea de dietele sărace în nutrienţi sau nesănătoase.
Acest factor are un efect decisiv asupra ratei mortalităţii. Astăzi se înregistrează două fenomene extreme în lume – aproximativ 820 de milioane de oameni sau o persoană din nouă suferă de foame sau de malnutriţie şi una din trei – de exces de greutate sau de obezitate.
Se mai remarcă faptul că numărul mare de decese, cauzate de COVID-19, este asociat cu un metabolism deficitar, cu obezitatea şi cu diabetul.
Oamenii de ştiinţă internaţionali susţin că o alimentaţie corespunzătoare este ‘cheia sănătăţii’.
(Rador/FOTO arhivă)