Plajele din sudul Litoralului sunt pregătite pentru primirea turiştilor în minivacanţa de 1 Mai
Publicat de Andreea Drilea, 25 aprilie 2018, 12:49
Plajele din sudul Litoralului sunt pregătite pentru primirea turiştilor care vor să-şi petreacă minivacanţa de 1 Mai pe ţărmul Mării Negre, anunţă Administraţia Naţională ‘Apele Române’ (ANAR).
Activităţile de pregătire a plajelor au fost demarate la 20 februarie 2018 şi până la 16 aprilie 2018 au fost amenajate şi predate către utilizatorii de plaje, conform clauzelor contractuale, acele suprafeţe care fac obiectul contractelor de închiriere, urmând ca până la 1 mai 2018 să fie finalizate lucrările si pe suprafeţele de plajă libere de contract, precizează ANAR într-un comunicat remis AGERPRES.
‘În intervalul 10 martie – 1 aprilie 2018 s-au înregistrat fenomene meteo de intensitate medie si mare, respectiv furtuni, care au afectat Litoralul românesc şi au cauzat întârzieri în desfăşurarea activităţilor de pregătire a plajelor. Cu toate acestea, întârzierile vor fi recuperate până la data de 1 mai 2018’, precizează reprezentanţii ANAR.
Până în acest moment au fost predate către utilizatorii de plaje 319 subsectoare închiriate, ceea ce reprezintă 100% din contractele existente care se supun procedurii de predare la începutul sezonului estival.
La lucrările de pregătire a plajelor, Sistemul de Gospodărire a Apelor acţionează zilnic cu utilaje şi personal din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral (inclusiv personal delegat din cadrul ABAD – L, din judet, respectiv formaţiile de lucru Dunăre Nord, Dunăre Sud şi Histria – SGA Constanţa, precum şi din Tulcea).
Acţiunea se desfăşoară concomitent pe trei tronsoane, finalizate în proporţie de 90% – Năvodari – Mamaia – Constanţa, Agigea – Eforie – Costineşti – Tuzla şi Olimp – Neptun – 23 August – Mangalia – 2 Mai – Vama Veche.
În continuare, după finalizarea lucrărilor de corectare a liniei ţărmului se va acţiona normal, conform programului anual, la igienizarea suprafeţelor de plajă libere de contract şi evacuarea algelor şi a scoicilor de la linia ţărmului, acolo unde fenomenul se manifestă însemnat cantitativ.
Responsabilitatea igienizării subsectoarelor de plajă închiriate revine, începând cu data predării, operatorilor economici care deţin contracte de închiriere.
(Agerpres/FOTO arhivă travel.com)