Produse alimentare care nu se depozitează în frigider
Publicat de , 10 iunie 2020, 10:37
Mulţi dintre noi credem că depozitarea alimentelor într-un mediu rece le menţine proaspete mai mult timp.
Din păcate, această regulă nu se aplică tuturor produselor, fiind posibilă alterarea şi afectarea proprietăţilor lor nutritive.
Iată 10 alimente pe care nu este recomandat să le depozităm în frigider.
Cartofii – în mod ideal, aceste legume trebuie păstrate în pungi de hârtie sau saci de plasă într-un loc rece, uscat, cum ar fi în interiorul unui dulap. Depozitarea cartofilor în frigider transformă amidonul în zahăr, ceea ce îi face dulci, granuloşi şi decoloraţi. Nu trebuie spălaţi înainte de depozitare, deoarece umiditatea va accelera alterarea lor.
Ceapa – nu trebuie ţinută la frigider, deoarece umezeala o va înmuia şi va deveni moale. Este recomandat un loc uscat, bine ventilat şi întunecos.
Roşiile – depozitarea în frigider dăunează membranei din interiorul roşiei, care îşi schimbă gustul şi aroma. Locul ideal este un bol sau un coş, unde roşiile îşi vor creşte aroma.
Usturoiul trebuie păstrat într-un loc răcoros şi uscat. Introducerea sa în frigider îl va face să încolţească şi să aibă aspect de cauciuc.
Pâinea este un aliment comun care se păstrează în mod greşit la frigider, deoarece devine umedă. Temperatura scăzută şi umezeală afectează gustul pâinii.
Miere – Depozitarea mierii în frigider o va face să se cristalizeze. Mierea rămâne proaspătă şi lichidă atunci când este păstrată afară, într-un borcan bine închis.
Avocado – Locul ideal pentru acest fruct este o pungă de hârtie deschisă. Plasarea sa în frigider afectează procesul de coacere şi gustul. Depozitarea fructelor de avocado în apropierea bananelor va grăbi coacerea lor.
Bananele – dacă au fost cumpărate încă necoapte, nu se recomandă să fie ţinute la rece, deoarece temperatura scăzută le va transforma într-o pastă şi se vor înnegri, neavând protecţie naturală împotriva frigului. Cu toate acestea, bananele bine coapte sunt în siguranţă în frigider.
Pepenele galben – depozitarea pepenilor în frigider poate avea un efect răcoritor, însă afectează valoarea lor nutritivă. Pepenele galben se păstrează cel mai bine pe un suport de fructe. Cu toate acestea, tăiat felii şi împachetat în folie alimentară, poate fi pus în frigider pentru o zi.
Depozitarea uleiului de măsline în frigider îl va determina să se condenseze şi să aibă o consistenţă fermă şi vâscoasă. La fel ca şi alte uleiuri, trebuie păstrat într-un loc răcoros şi întunecat.
(Rador/FOTO radioiasi.ro)