Să redescoperim Moldova!
Publicat de , 7 august 2018, 17:56
Moldova se poate mândri nu doar cu biserici superbe şi monumente istorice, ci şi cu peisaje şi obiective turistice naturale deosebite.
Cheile Bicazului
Una dintre cele mai spectaculoare zone destinate drumeţiilor, se află în Munţii Hasmas. Aici, turiştii pot admira râul Bicaz, Lacul Roşu, Parcul Naţional Cheile Bicazului în toată splendoarea. Frumuseţea zonei este oferită de faptul că, Cheile Bicazului: sunt întinse pe o distanţă de 8 km (de la Lacu Rosu până în satul Bicazul Ardelean) şi fac legatura între Transilvania şi Moldova. Drumul care le strabate este ametitor, plin de serpentine, dar peisajul este inegalabil.
Mănăstirile Văratec şi Agapia
Mergând spre Cetatea Neamțului, turiştii pot poposi la mănăstirile Văratec și Agapia, incluse în patrimoniul mondial UNESCO datorită importanței istorice și culturale. Lângă mănăstirea Văratec poate fi vizitat, de asemenea şi mormântul Veronicăi Micle, iar la Agapia reședința de vară a lui Alexandru Vlahuță.
Cetatea Neamţului
Complet restaurată, Cetatea Neamțului este încărcată de istorie și tradiție. O fortificație de necucerit parcă, pe zidurile căreia parcă se mai aud strigătele de luptă ale răzeșilor, Cetatea Neamțului își dezvăluie treptat secretele cu fiecare încăpere în care pătrunzi, până în temnița de temut.
Gradina botanică din Iaşi
Grădina, frumoasele plante crescute, pot fi vizitate în intervalul orar 9-19, exceptând zilele de luni şi miercuri. Biletul costă 5 lei de persoană. Grădina Botanică din Iaşi, este locul ideal pentru iubitorii de plante.
Bojdeuca lui Ion Creangă
Tot în Iaşi, poate fi vizitată în apropierea Copoului, Bojdeuca lui Ion Creangă, locul în care scriitorul și-a petrecut ultimii ani din viață.
(Claudia Mihaela Ciornilă/FOTO turistderomania.ro)