Săptămâna internaţională de formare Erasmus+ organizată de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași
Publicat de andereapostolache, 27 mai 2024, 10:37
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a organizat, în perioada 20 – 24 mai 2024, prin Serviciul Relaţii Internaţionale, a 7-a ediţie a Erasmus+ International Staff Training Week (Săptămâna internaţională de formare Erasmus+), pe tema rezilienţei emoţionale şi a tehnicilor de gestionare a stresului la locul de muncă.
La eveniment au participat 28 de reprezentanți (personal didactic, personal didactic-auxiliar şi de cercetare) de la 24 de universități din 3 state membre ale Uniunii Europene (Austria, Franţa şi Germania) și din 10 state din afara UE (Albania, Armenia, Azerbaijan, Georgia, Liban, Muntenegru, Republica Moldova, Turcia, Ucraina și Uruguay).
Programul evenimentului a inclus prezentări ale universităților reprezentate și workshop-uri cu tematici precum Managementul timpului (susţinut de Diana CHIHAIA, coordonatoarea Serviciului pentru Studenți, Orientare în Carieră și Inserție Profesională și Alumni), Managementul stresului (susţinut de prof. univ. dr. Daniela MUNTELE de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei), Comunicare eficientă la locul de muncă (susţinut de conf. univ. dr. Maria Corina BARBAROS de la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice), Dezvoltarea abilităţilor de viaţă prin sport (susţinut de lect. univ. dr. Alexandru OPREAN de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport), Ikebana şi aranjamente florale (susţinut de dr. Cristiana PETRE, biolog în cadrul Grădinii Botanice „Anastasie Fătu”). De asemenea, participanţii au avut întâlniri de lucru individuale în cadrul facultăţilor şi departamentelor UAIC.
Programul academic al săptămânii internaționale de formare a fost completat de activităţi culturale precum: un tur de oraş susținut de lect. univ. dr Mihai BULAI de la Facultatea de Geografie şi Geologie, un tur al Grădinii Botanice „Anastasie Fătu” și o vizită a următoarelor obiective turistice: Mănăstirea Probota, satul tradiţional românesc Dolheştii Mici, Muzeul Viei și Vinului din Hârlău și Cramele Cotnari.
Sursa: Comunicat de presă