Trucuri pentru a salva o mâncare prea sărată
Publicat de gabrielarotaru, 6 februarie 2025, 11:41
Când vine vorba despre gătit, sarea este un ingredient care poate să facă felul de mâncare perfect sau pur şi simplu să îl strice.
Sarea este unul dintre cele mai importante ingrediente din bucătărie şi nu există gospodărie care să nu-l folosească zilnic. Fiecare persoană are preferinţe diferite pentru cantitatea de sare din mâncare – unii preferă mai sărat, în timp ce alţii preferă opusul. Cu toate acestea, uneori, putem săra excesiv mâncarea. Specialiştii ne recomandă să nu ne grăbim să o aruncăm, deoarece există mai multe modalităţi simple de a remedia rapid situaţia.
Albuş de ou – Dacă sarea în exces a fost pusă într-o mâncare în care nu mai pot fi adăugate legume, apă sau bulion, se poate folosi albuş de ou bătut spumă. Albuşul va absorbi rapid excesul de sare, dar trebuie îndepărtat imediat după aceea cu o spatulă sau o lingură.
Legume – Dacă este gătit un fel de fel de mâncare cu legume, pot fi adăugate şi alte legume, cum ar fi cartofi, ardei, morcovi sau mazăre, pentru a absorbi excesul de sare.
Orez – Se întâmplă adesea să exagerăm cu sarea, atunci când gătim diferite tipuri de supe sau alte preparate lichide. În astfel de cazuri, putem adăuga în vasul cu mâncarea sărată excesiv o punguţă de pânză cu orez, în timp ce încă se găteşte. Astfel, orezul va absorbi excesul de sare. Ulterior, orezul se aruncă.
Smântâna, crema de brânză sau pasta de roşii funcţionează perfect pentru a contrabalansa gustul prea sărat şi pot fi adăugate în mâncare.
Zahăr – Un praf sau două de zahăr într-un fel de mâncare prea sărat echilibrează gustul, însă se recomandă să fie adăugat treptat, câte puţin. (Rador/ FOTO radioiasi.ro)