? 5 motive pentru a consuma fructele de avocado
Publicat de Andreea Drilea, 13 februarie 2020, 07:47
Fructele de avocado pot contribui la sănătatea noastră în mai multe feluri.
Iată cinci motive pentru a consuma fructele de avocado:
1. Au un conţinut bogat în nutrienţi importanţi – Fructele de avocado sunt o sursă bună de grăsimi sănătoase, cum ar fi acid oleic, un acid gras monoinsaturat. Studiile au arătat că aceşti acizi graşi reduc nivelul de colesterol rău (LDL) şi cresc nivelul de colesterol bun (HDL).
De asemenea, conţin o varietate de nutrienţi care joacă un rol important în sănătatea noastră. Vitamina E este un puternic antioxidant; acidul folic reduce nivelul de sânge al homocisteinei; potasiul ajută la stabilirea tensiunii arteriale; fitosterolii reduc aportul de colesterol, iar fibrele ajută la controlul glicemiei.
Uleiul de avocado este perfect pentru gătit şi prăjit.
2. Menţin sănătatea pielii – Acizii graşi mononesaturaţi conţinuţi în avocado ajută, de asemenea, la menţinerea tonusului pielii noastre. Ei sunt necesari pentru a menţine umiditatea din stratul de epidermă, astfel încât pielea să se fie moale şi sănătoasă.
Fructul de avocado are şi alte ingrediente importante care pot preveni ridurile şi alte semne de îmbătrânire. Vitamina E protejează pielea de efectele dăunătoare ale radiaţiilor UV. Vitamina C este, în cele din urmă, indispensabilă pentru formarea elastinei şi colagenului, astfel încât pielea să rămână elastică şi tânără.
3. Ajută în dietele pentru slăbit – Mulţi oameni ar putea fi surprinşi de faptul că un aliment precum avocado, care are un conţinut de calorii relativ ridicat sau un conţinut de grăsimi relativ ridicat, poate fi atât de potrivit pentru pierderea în greutate. Acizii graşi mononesaturaţi, precum cei din avocado, sunt folosiţi ca surse de energie pe termen lung, mai degrabă, decât să fie depozitaţi ca grăsime corporală. Se ştie că, după ce se consumă fructele de avocado, această energie cu ardere lentă determină senzaţia de saţietate, reducând astfel foamea şi pofta de mâncare.
Acizii graşi Omega-9 pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea iritaţiei, deoarece joacă un rol important în repararea celulelor. Acesta este şi motivul pentru care se recomandă includerea în dietă a mai multor alimente bogate în grăsimi sănătoase şi reducerea glucidelor procesate.
Nucile şi migdalele consumate ca gustări sunt soluţia perfectă pentru cei care vor să slăbească. Numărarea caloriilor, reducerea aportului de grăsimi şi înfometarea fac ca orice dietă să eşueze, însă, dacă mănânci mai multe alimente care ard grăsimi, vei avea şansa să slăbeşti sănătos şi pe termen lung.
4. Combat diabetul – În Germania, există aproximativ 8.000.000 de persoane care suferă de diabet. 90% dintre pacienţii cu diabet zaharat au diabet de tip 2, ceea ce sugerează că dieta şi stilul de viaţă adesea influenţează sănătatea noastră. Semnele tipice de diabet nedetectat sunt setea crescută, foamea şi nevoia frecventă de a urina. Gura uscată şi pierderea bruscă în greutate, durerile corpului şi deteriorarea vederii sunt, de asemenea, simptome comune. Dacă sunteţi familiarizaţi cu unele dintre aceste simptome, este recomandat să vă adresaţi unui medic pentru a vă asigura că este vorba de diabet.
Monitorizarea regulată a nivelului de colesterol este foarte importantă pentru diabetici, deoarece există deja un risc crescut de boli cardiovasculare.
O dietă care este mai bogată în acizi graşi mononesaturaţi poate, de asemenea, să scadă nivelul trigliceridelor şi poate susţine funcţia insulinei şi, astfel, să îmbunătăţească glicemia.
Vitamina C ajută organismul prin protejarea vaselor împotriva modificărilor inflamatorii şi prin consolidarea sistemului imunitar.
Vitamina E reduce oxidarea colesterolului, care este responsabil pentru bolile coronariene. Conform studiilor, aceasta are un impact pozitiv şi asupra progresiei neuropatiilor diabetice.
5. Au proprietăţi antiinflamatorii – Artrita este o boală dureroasă care este asociată cu modificări inflamatorii la nivelul articulaţiilor şi afectează milioane de oameni din întreaga lume. Unele alimente, cum ar fi grâul, porumbul, laptele şi zahărul, sunt cunoscute că agravează simptomele, în timp ce alte alimente au un impact benefic asupra afecţiunii.
Fructele de avocado sunt alimente cu proprietăţi antiinflamatorii. Sunt bogate în acizi graşi mononesaturaţi, fitosteroli, vitamina E, vitamina C şi carotenoizi, care ajută la prevenirea modificărilor inflamatorii responsabile pentru progresia artritei.
(Rador/FOTO radioiasi.ro)