Rubrica: ”Pontul Zilei cu Andreea!”?
Publicat de Andreea Drilea, 23 decembrie 2022, 06:30
Vă dau bineţe de la Radio România Iaşi! Andreea sunt!
Toţi obosim când căutăm minute întregi capacul caserolei în care ne punem prânzul. Cum ne organizăm bucătăria? Vă dau câteva ponturi!
De ce e atât de important un frigider organizat? Pentru că te-ai săturat să nu găseşti ce să mănânci. Grupăm alimentele şi dedicăm, de exemplu, un raft întreg brânzeturilor şi mezelurilor sau caserolelor cu mâncare gătită.
Pe rafturile uşii păstrăm dulceţuri sau sosuri. Laptele şi băuturile stau pe rafturile spaţioase, iar dozele din aluminiu cu bere sau suc le punem într-un organizator special pentru frigider.
Carnea crudă o păstrăm separat de celelalte alimente, pe raftul de jos. Fructele şi legumele stau în sertarele speciale, unde umiditatea este mai mare.
În cămară grupăm alimentele în secţiuni principale. De exemplu, pe un raft aşezăm toate pastele şi cerealele, iar pe altul grupăm toate cele necesare pentru gătitul prăjiturilor (zahăr, făină, praf de copt, fulgi de ciocolată, şi esenţele aromate).
Blatul din bucătărie este principalul spaţiu de lucru, aşa că nu este o idee bună să-l aglomerăm cu diverse aparate electrocasnice.
Nu încărcăm zona aragazului pentru că se murdăreşte. Păstrăm doar obiectele pe care le folosim zilnic sau, dacă ai o plită incorporabilă, folosim dulapul sau sertarele de dedesubt pentru oale, tigăi, manuşi şi suporturi pentru vase fierbinţi.
Lângă chiuvetă organizăm produsele degrasante, lavetele şi coşul de gunoi.
În dulapuri aşezăm vesela, tacâmurile, prosoapele, electrocasnicele mici sau condimentele
Păstrăm doar ceea ce este cu adevarat necesar, iar organizarea bucătăriei va fi un succes.
Până data viitoare pătraţi-vă sănătoşi şi nu uitaţi să zâmbiţi!