Rubrica: ”Pontul Zilei cu Andreea!”?
Publicat de Andreea Drilea, 25 decembrie 2022, 06:30
Vă dau bineţe de la Radio România Iaşi! Andreea sunt!
Ne uităm în cămară şi avem două sau trei sticle de oţet nefolosite? Vă dau câteva ponturi pentru a folosi oţetul ca şi produs de curăţare.
- Curăţăm ţevile şi scurgerile. Tot ce trebuie să facem este să turnăm 3 căni de apă clocotită în ţeava înfundată şi să adăugăm o ceaşcă de bicarbonat de sodiu şi una de oţet amestecat cu puţină apă. Lăsăm să acţioneze timp de 10 minute, apoi turnăm din nou două căni de apă clocotită.
- Nu avem nevoie de un degresant puternic pentru igienizarea cuptorului cu microunde. Preparăum o soluţie din 250 de mililitri de oţet cu 750 de mililitri de apă. O punem în cuptor pentru câteva secunde, apoi ştergem murdăria cu o cârpă umedă.
- O cană de oţet alb adăugat la ciclul de clătire al rufelor este o modalitate excelentă de a ucide bacteriile şi de a elimina mirosul neplăcut al hainelor.
- Pentru un plus de strălucire, agăugăm într-o sticlă cu pulverizator un amestec de părţi egale de oţet alb şi apă, apoi ştergem geamurile sau oglinzile cu un ziar vechi sau o cârpă specială din microfibră.
- Coşurile de gunoi miros şi adăpostesc numeroase bacterii. De fiecare dată când schimbăm sacul, turnăm în el o ceaşcă cu oţet şi lăsăm să acţioneze 15 minute, apoi clătim cu apă curată.
- Toaleta este un alt loc din casă unde bacteriile periculoase persistă, aşa că oţetul este util şi aici. Tot ce trebuie să facem este să turnăm o cană de oţet direct în vasul de toaletă şi să lăsăm să acţioneze peste noapte. A doua zi, clătim vasul.
- Pentru a preveni apariţia mucegaiului pe pereţii duşului, chiuvetei şi căzii, ştergem cu o racletă după fiecare utilizare şi apoi pulverizăm pereţii cu oţet, iar acidul din oţet este excelent pentru dizolvarea depunerilor de calcar.
Până data viitoare pătraţi-vă sănătoşi şi nu uitaţi să zâmbiţi!