Campionatului Mondial de tenis de masă: Echipa feminină a României s-a calificat în sferturile de finală
Publicat de nicolaetomescu, 3 mai 2018, 12:54 / actualizat: 4 mai 2018, 13:41
Update:
Istoria se repetă, în mod oarecum previzibil… România a fost eliminată de Hong Kong, cu același scor (0-3) precum în sferturile „Cupei Mondiale” (desfășurate în februarie curent, la Londra)…
Să nu credeți că a fost o defilare a jucătoarelor din… China (nu înțeleg de ce li se multiplică șansele la medalii, prin participarea distinctă a unei regiuni administrative speciale a Republicii Populare Chineze!!!)
Elizabeta SAMARA – LEE Ho Ching 1-3 (9-11, 5-11, 12-10, 9-11) 0-1/general
SZOCS Bernadette – DOO Hoi Kem 2-3 (11-3, 4-11, 6-11, 11-9, 9-11) 0-2
https://youtu.be/aP9qRwXhBX8
D. DODEAN-MONTEIRO – SOO W. Y. Minnie 0-3 (10-12, 4-11, 4-11) 0-3
Dacă s-ar fi calificat în semifinale, Szocs, Samara și Dodean ar fi avut asigurate medaliile de bronz…
*
Echipa feminină de tenis de masă a României s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial (organizat de localitatea suedeză Halmstad).
„Tricolorele” au câştigat (9 puncte) grupa C a competiției, suferind – pe deplin – doar în fața Olandei[1], calificându-se direct în semifinală. Au debutat, în registrul normalității, prin confruntarea cu naționala Cehiei; 3-1 la general, urmare a victoriilor Elizabetei Samara (2) şi Szőcs Bernadette (înfrângerea Danielei Dolean-Monteiro, neaşteptată, de altfel, câtă vreme Karina Adamkova nu este o jucătoare de top). A urmat partida cu Olanda (1-3); paradoxal, diferența nu a fost făcută, neapărat, de cele două chinezoaice (una având calitatea de antrenor-jucător) ale lotului „țării morilor de vânt”; după înfrângerea stânjenitoare în faţa „batavelor”, situația „elevelor” lui Viorel Filimon a reclamat un nou tip de gândire și de acțiune, în sensul dacă nu vrei să pierzi calificarea trebuie să câștigi tot. Zis și făcut, România a triumfat în toate cele trei întâlniri rămase: 3-1 cu Polonia (singura înfrângere, a lui Monteiro, 2-3 de la 2-1); a urmat Taiwan (3-2), favorita grupei: Elizabeta Samara şi Szőcs Bernadette au revenit de la 0-2/general, în partidele cu Cheng I Ching și Chen Szu Yu (jucătoare mai bine cotate în topul mondial); în ultimul meci al grupei, au învins Coreea de Nord (scor 3-1; Samara/2 victorii şi Szőcs fiind responsabile de succesul în detrimentul unor adversare redutabile, chiar dacă nu concurează în circuitul mondial).
Clasamentul grupei a arătat astfel: : 1. România 9 p; 2. Coreea de Nord 9 p; 3. Taiwan 8 p; 4. Olanda 7 p; 5. Polonia 6 p; 6. Cehia 6 p.
Conform regulamentului, prima clasată s-a calificat direct în sferturi, următoarele două au jucat/joacă meciuri de baraj. România înfruntă echipa Hong Kong, care are două jucătoare de „Top 20”, Lee Ho Ching şi Doo Hoi Kem; în perioada 22-25 februarie a.c., fetele pregătite de Viorel Filimon și-au propus să câștige ediția 2018 a Cupei Mondiale, dar au fost eliminate, în sferturi, de Hong Kong…
Celelalte sferturi de finală ale Campionatului Mondial de tenis de masă (feminin): China – Germania (Austria); Coreea de Sud – Coreea de Nord şi Ucraina – Japonia…
*
Echipa masculină a României (pregătită de Andrei Filimon), a jucat în grupa A: 3-1 cu Slovenia, 3-0 cu Egipt, 0-3 în fața Germaniei şi Suediei; calificarea pentru faza eliminatorie depinde de întâlnirea cu Hong Kong…
[1] În condiții halucinante, prin comunicarea „originală” a organizatorilor, coroborată cu neglijenţa staff-ului nostru administrativ… Comitetul de Organizare a decis, cu o zi înainte de începerea competiției, ca antrenorii să prezinte documentele, în care era menționată ordinea jucătoarelor, la 60 de minute înaintea desfășurării partidelor; în caz contrar, arbitrul avea dreptul să completeze programul de joc cu tenismenele în ordinea prestabilită; decizia a fost postată pe site-ul oficial, fără să fie comunicată, personal; nici oficialii români nu au verificat Internetul, antrenorul Viorel Filimon lăsându-se, așa cum pare firesc, absorbit de antrenamentul jucătoarelor; întârzierea produsă l-a făcut pe arbitrul întânirii să completeze foaia cu jucătoarele în ordine alfabetică, prin excluderea Elizabetei Samara şi a extraordinarei Szőcs Bernadette; drept consecință, România a evoluat cu Irina Ciobanu, Adina Diaconu (două meciuri) şi Monteiro/învingătoare, scorul fiind 3-1 pentru Olanda. Delegația română a protestat de o manieră oficială, pe motiv că noua regulă a fost redactată ambiguu, oficialii tricolori considerând că primele trei trebuiau trecute în ordinea ranking-ului mondial şi alfabetic, cerând rejucarea partidei, dar protestul a fost respins…