CSM București – Rostov Don 22-22 (11-12), în Liga Campionilor (handbal feminin)
Publicat de nicolaetomescu, 11 februarie 2018, 19:32
Înainte de orice, mă înclin în fața performanței extraordinare obținută de SCM Craiova, în Cupa EHF (European Handball Federation). Duminică, 11 februarie, în ultimul său meci din grupă, reprezentanta României a învins, în deplasare, cu scorul de 29-25 (17-14), echipa daneză Randers HK. Astfel, SCM Craiova s-a calificat în sferturile de finală (a terminat pe locul al II-lea în Grupa A, acumulând 8 puncte, în la fel ca și câștigătoarea fazei competiționale, care a avut avantajul rezultatelor directe); Brest Bretagne Handball (Franța) a ieșit victorioasă, de o manieră concludentă, cu rusoaiecele de la Kuban Krasnodar (scor: 30-16)…
Deși a pierdut, sever, disputa din Suedia, cu Hoors (scor: 19-30), HC Zalău s-a calificat, la rându-i, în sferturile de finală ale aceleiași competiții; Larvik a terminat prima în grupă, iar sălăjencele pe locul secund.
1. Larvik HK 9p
2. HC Zalău 8p
––––
3. H 65 Hoors 6p
4. Banik Most 1p
*
CSM București aborda meciul cu Rostov Don de pe primul loc („rusoaicele”/de fapt, tot un c0nglomerat multinațional, precum echipa care ne reprezintă/ erau pe locul 3, la două puncte distanță de campioana României). Dacă ar fi câștigat, CSM lua o opțiune decisivă pentru locurile 1-2 în grupa principală I.
„Dăm totul pe teren şi încercăm să obţinem victoria, dar să nu uităm că Rostov-ul este o candidată la Final Four şi e o echipă extrem de puternică. Da, au o echipă bună pe toate posturile, însă şi noi avem o formaţie bună pe toate posturile, inclusiv pe postul de portar”, declara, înaintea confruntării, Cristina Neagu… „Cu siguranţă este principala favorită la câştigarea Champions League, date fiind toate micile probleme de la Gyor. Când te uiţi la CSM Bucureşti, te gândeşti la rezultatele din trecut. Daca te uiţi la experienţă, la echipa actuală, la proiect, cu siguranţă favorita este CSM”, preciza, într-o replică politicoasă, Frederic Bougeant, antrenorul lui Rostov…
Echipa pregătită de Helle Thomsen dispunea și de un avantaj psihologic, având în vedere că învinsese Rostov Don de fiecare dată în Liga Campionilor (mai exact, de patru ori în ultimii doi ani). Adevărat, mai multe adversare erau familiarizate cu România (muntenegreanca Bulatovic și Barbosa/care joacă pentru naționala Spaniei/ au evoluat la Oltchim), chiar cu CSM București (braziliencele Pessoa și Rodrigues au câștigat Liga Campionilor, în 2016).
Echipele, destul de echilibrate (Rostov stă mai bine la nivelul extremelor, dar CSM are poarta și interul-stânga peste oponentă), de valori aproximativ egale, cu cel puțin două soluții pe fiecare post, au oferit calitate în prima repriză; din păcate, după 6-4 pentru „bucureștence” s-a ajuns la 8-11 și 10-12… Mai erau trei minute din ultima repriză și CSM se afla în avantaj (21-20, cu om în plus); s-a terminat 22-22, deși Neagu a avut posibilitatea să aducă victoria…