ANSVSA: Produsul notificat de către autoritățile italiene nu era obținut din lapte de oaie
Publicat de andreeadaraban, 19 martie 2016, 15:12
Produsul notificat de către autoritățile italiene în Sistemul de alertă rapidă pentru alimente și furaje nu era obținut din lapte de oaie, ci din lapte de vacă, acestea admițând faptul că, din eroare, a fost menționat un sortiment de brânză provenit de la societatea Brădet.
Anunțul a fost făcut de Autoritatea Națională Sanitară-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.
Redăm, mai jos, comunicatul de presă al ANSVSA:
„În data de 18 martie, la solicitarea ANSVSA de clarificare și de completare a informațiilor transmise prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje, autoritățile italiene au admis faptul că, din eroare, în notificarea de alertă inițiată în data de 16.03.2016 a fost menționată o brânză provenită de la SC Brădet, produsă din lapte de oaie, în loc de brânză produsă din lapte de vacă.
ANSVSA a solicitat să se opereze modificarea și pe foodstory.ro, la secțiunea accesibilă publicului.
Notificarea de alertă, modificată în data de 18 martie și postată de autoritățile italiene doar în secțiunea SRAAF accesibilă autorităților competente din statele membre, conține un buletin de analiză, emis în data de 17.03.2016, care nu menționează informații, precum:
-Numele producătorului;
-Sortimentul exact de produs;
-Numărul lotului;
-Data fabricării;
-Data expirării;
În acest buletin de analiză parțial se precizează faptul că proba de brânză a fost recoltată dintr-un spital din Florența (Italia) în data 14.03.2016. În proba analizată au fost identificate genele verotoxigene și se lucrează pentru izolarea tulpinii de Escherichia Coli.
ANSVSA face în continuare demersuri pentru obținerea informațiilor mai sus menționate.” (Radio Iași/ FOTO foodstory.ro)