Degustare de produse agroalimentare româneşti, la Berlin, de 1 Decembrie
Publicat de Andreea Drilea, 27 noiembrie 2014, 16:33
Ambasada României la Berlin organizează, cu ocazia Zilei Naţionale a României, un eveniment de degustare a produselor agroalimentare româneşti, informează, joi, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
La recepţie sunt invitaţi peste 600 de reprezentanţi ai Guvernului german, precum şi ai instituţiilor federale şi landurilor din Germania, ai cercurilor de afaceri interesate să dezvolte relaţii comerciale cu România, diplomaţi şi reprezentanţi mass-media.
‘Prin modul de prezentare şi promovare, produsele tradiţionale româneşti, obţinute după reţete strămoşeşti, vor face cunoscute invitaţilor germani zone precum Argeş, Bacău, Botoşani, Bucureşti, Călăraşi, Galaţi, Mureş, Satu Mare sau Maramureş. Oaspeţii vor avea ocazia să deguste dulceţuri şi siropuri de afine, caise, mure, căpşuni, cireşe, Magiunul de Prune Topoloveni, singurul produs românesc atestat la nivel european, brânzeturi, cum sunt caşcavalul, Telemeaua de Ibăneşti, caşul sau untul, covrigii musceleni, produse din carne, precum pastramă de oaie, cârnaţii uscaţi, salamul uscat sau şunca afumată, alături de cozonac, vin şi palincă, atestate ca produse tradiţionale de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale’, se spune într-un comunicat al MADR.
Ministerul Agriculturii precizează că de pe masă nu vor lipsi nici legumele şi fructele româneşti şi nici Salamul de Sibiu, produs pentru care s-au început demersurile în vederea obţinerii protecţiei la nivel european.
‘Astfel, acest eveniment reprezintă un bun prilej de promovare a producătorilor români, care respectă înalte standarde de calitate, având în vedere că la recepţia de Ziua Naţională se vor afla numeroşi oameni de afaceri ce pot iniţia relaţii directe de colaborare cu firmele româneşti’, se precizează în comunicat. (Agerpres/FOTO newsbv.ro)