Ascultă Radio România Iași Live

Iași- Rezultate deosebite pentru elevii din județul Iași

Iași- Rezultate deosebite pentru elevii din județul Iași

Publicat de ralucadiaconiuc, 11 aprilie 2018, 21:09


Rezultatele deosebite obținute și în acest an de către elevii noștri la olimpiadele naționale confirmă valoarea școlii ieșene, pregătirea copiilor cu abilități înalte în diverse domenii constituind o prioritate educațională a oricărui sistem societal care înțelege că dezvoltarea sa depinde într-o măsură însemnată de modul în care sunt susținute elitele spune șefii ISJ Iași.

Aceste rezultate excepționale la numeroase discipline sunt, cu certitudine, efectul unui efort de echipă. Elevi pasionați de cunoaștere, motivați în a-și pune în valoare talentul într-un sistem competițional național au avut șansa întâlnirii unor dascăli ei înșiși excepționali ca pregătire științifică și pedagogică. Efort cognitiv semnificativ,  perseverență,  motivație superioară pentru cunoaștere, timp dăruit sunt câteva dintre coordonatele pe care se înscriu acești elevi de excepție și profesorii lor.

La toate acestea se adaugă în mod constant, ca activitate de pregătire pentru performanță la toate disciplinele unde elevii au obținut aceste frumoase rezultate, Centrul de excelență coordonat de către I.S.J. Iași. Școala ieșeană a reușit să confirme încă o dată valoarea sa, consonantă de altfel cu spiritul profund științific și cultural al Iașului.

Performanță unică, de excepție, obținută de elevii ieșeni la Olimpiada Națională de Geografie, Brăila 2018 – trei elevi, din cei patru calificați pentru etapa internațională a Olimpiadei de Geografie, Quebec, Canada august 2018, sunt din Iași!

În perioada 1-7 aprilie, pe malul stâng al Dunării, la Brăila, s-a desfășurat ediția 2018 a Olimpiadei de Geografie. Au participat 210 elevi, din toate județele țării. Competiția a constat într-o probă teoretică scrisă, o probă practică de teren și probele de baraj.
Județul Iași a fost reprezentat de șase elevi, bilanțul competiției fiind unul foarte bun: toți elevii din lotul ieșean au fost premiați: premiu II (Bianca Solomon), o mențiune acordată de M.E.N. (Manuel Foșalău) și patru Premii Speciale (Andrei Sandu, Vameșu Călin, Porcișanu Robert și Ștefan Gheorghe).
Probele de baraj (interviu și probă scrisă), la care au participat 86 de concurenți, și anume cei care au obținut peste 80.00 de puncte la probele anterioare, au desemnat cei patru elevi care vor reprezenta România la cea de-a 15-a ediție a etapei internaționale a Olimpiadei de Geografie, ce va avea loc la Quebec, în Canada, în luna august a acestui an. Din lotul țării noastre fac parte trei elevi din Iași: Manuel Foșalău (clasa a XII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță” prof. Mihaela Lesenciuc), Bianca Solomon (clasa a XI-a, Colegiul Național „Costache Negruzzi”, prof. Simona Iancu), Andrei Sandu clasa a XII-a, (Colegiul Național, prof. Cornelia Fiscutean). Din lotul ce va reprezenta România mai face parte și elevul Hamod Omar, de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” București.
Cei trei elevi se pregătesc de mulți ani pentru această calificare, având în spate, fiecare, un palmares deosebit, cu numeroase participări la etapele naționale și internaționale.
Astfel, Manuel Foșalău a participat pentru a cincea oară la etapa națională a Olimpiadei de Geografie, la care, în fiecare an, a fost premiat și, anul trecut, a făcut parte din lotul național pentru Balcaniada de Geografie, ce a avut loc în Slovenia, unde a obținut o medalie de argint. Se pregătește pentru o carieră în domeniul geografiei, dorind să devină student al Facultății de Geografie din Iași.
Andrei Sandu a participat la numeroase etape naționale, iar anul trecut, la etapa internațională a Olimpiadei Interdisciplinare Științele Pământului, desfășurată la Nisa, în Franța, a obținut Medalie de Aur.
Bianca Solomon se află la prima participare internațională, dar a confirmat la etapele naționale, fiind o prezență constantă pe podium, în fruntea clasamentului național.
Sunt performanțe obținute la finalul unor ani de muncă asiduă, constantă, cu pasiune pentru știința studiată.
Etapa de la Brăila le-a adus împlinirea visului și a eforturilor depuse, de a participa la cea mai înaltă treaptă a competiției, etapa internațională, unde vor concura cu elevi pasionați de geografie din peste 40 de țări ale lumii. Se vor pregăti, așa cum au făcut-o și până acum, pentru a-și reprezenta țara cu cinste. Succes copii, sunteți modele pentru tineri de vârsta voastră!

Palmares impresionant și la etapa națională a Olimpiadei de Chimie

Pregătirea celor 18 elevi care au reprezentat județul Iași la etapa națională a Olimpiadei de Chimie, desfășurată la Craiova, în perioada 2-7.04.2018, a fost răsplătită cu rezultate extraordinare: Premiul I – COZMA TUDOR CRISTIAN, clasa a XII-a, COLEGIUL NAŢIONAL „EMIL RACOVIŢĂ” IAŞI, prof. coordonator GAVRILESCU PAULA, Premiu II – POPA IOANA MARIA, clasa a XI-a, COLEGIUL NAŢIONAL IAŞI, prof. coordonator GRIGORAȘ GEANINA, Premiul III – GHEȚIU ROBERT-CORNELIU, clasa a VIII-a, COLEGIUL NAŢIONAL IAŞI, prof. coordonator GRIGORAS GEANINA. Mențiuni au obținut 4 elevi ieșeni, și anume GAVRILUȚ ADRIAN EMIL, clasa a VIII-a, COLEGIUL NAŢIONAL „EMIL RACOVIŢĂ” IAŞI, prof. coordonator ILUCĂ DANIELA, PERDUN PATRICIA MARIA, clasa a X-a, COLEGIUL NAŢIONAL IAŞI, prof. coordonator MĂRIOARA LĂCĂTUŞU, TURCULEȚ DARIA, clasa a XI-a, COLEGIUL NAȚIONAL ”C. NEGRUZZI” IAȘI, prof. coordonator IFTODE DANIELA și SAADE SANDRA, clasa a XI-a, COLEGIUL NAŢIONAL IAŞI, prof. coordonator MĂRIOARA LĂCĂTUŞU. Alți 7 elevi au obținut mențiuni speciale. Este vorba despre FRĂSILĂ ȘTEFAN, PAVEL ANDRADA GEORGIANA și PINTILIE VICTOR, de la Colegiul Național ”MIHAIL SADOVEANU” PAȘCANI, prof. coordonator PINTILIE OTILIA, MARINESCU NAOMI NICOLETA și BĂLAȘA IULIA MARIA, COLEGIUL NAȚIONAL ”C. NEGRUZZI” IAȘI, prof. coordonator COZMA JEANINA, MOLDOVANU CONSTANTIN EDUARD, COLEGIUL NAȚIONAL ”C. NEGRUZZI” IAȘI, prof. coordonator SOROHAN VASILE, FODOR MAGDA, de la COLEGIUL NATIONAL IASI, prof. coordonator MĂRIOARA LĂCĂTUŞU.
Trei elevi au obținut performanța deosebită de a se califica în lotul lărgit: COZMA TUDOR CRISTIAN, POPA IOANA MARIA și PINTILIE VICTOR. Prin performanța lor, elevii ieșeni confirmă excelența școlii ieșene de chimie și asigură continuarea tradiției prin plasarea județului Iași în primele locuri la nivel național. Suntem încrezători în pregătirea elevilor ieșeni intrați în lotul lărgit, sperăm că se vor califica în lotul restrâns pentru participarea la Olimpiada Internațională de Chimie (Slovacia), respectiv la Olimpiada Pluridisciplinară „Tuymaada” din Yakuția, Federația Rusă, competiții ce vor avea loc în iulie 2018.

Locul I pe țară pentru elevii ieșeni, la Fizică

Rezultatele elevilor ieșeni la Olimpiada Națională de Fizică derulată la Breaza depășesc așteptările: din cei 23 de participanți, 21 au primit distincții ale Societății Române de Fizică : 7 medalii de aur, 7 medalii de argint, 6 medalii de bronz și o Diplomă de onoare. Un număr de 11 elevi au premii și mențiuni acordate de M.E.N., cel mai valoros rezultat, premiul I pe țară și Medalie de Aur, fiind obținut de elevul Popa Robert Andrei, din clasa a VI-a, de la Colegiul Național Iași, îndrumat de prof. Andu Ouatu.
MEDALII DE AUR și MENȚIUNI acordate de M.E.N. au obținut elevii Crîșmariu Codrin, clasa a VI-a, îndrumat de prof. Oana Păsărică, Pleșcan Matei Bogdan, clasa a VIII-a, îndrumat de prof. Jean Rotaru, Constantinescu Mălina, clasa a IX-a, îndrumată de prof. Andu Ouatu de la Colegiul Național Iași, Dumitraș Matei Teodor, clasa a VII-a, îndrumat de prof. Anca Apetrei de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, Mocanu Vlad, clasa a VIII-a, îndrumat de prof. Irina Zamfirescu și Vasilache Radu Matei, clasa a IX-a, îndrumat de prof. Cristinel Miron de la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași.
MEDALII DE ARGINT ȘI MENȚIUNI acordate de M.E.N. au obținut elevii Caba Cristian și Moraru Otilia din clasa a VII-a, Blăjuți Ștefan, clasa a X-a și Șurubaru Iustin, clasa a XI-a, de la Colegiul Național Iași, îndrumați de prof. Andu Ouatu.
MEDALII DE ARGINT au mai obținut Mardare Matei Alexandru, clasa a VII-a, Colegiul Național, îndrumat de prof. Oana Păsărică, Bulacovschi Theodor Octavian, clasa a VII-a, Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, îndrumat de prof. Mirela Foca și Săndulache Rareș Ștefan, clasa a VII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, îndrumat de prof. Liliana Nicolae.
MEDALII DE BRONZ au fost obținute de Popa Bogdan Constantin, clasa a VI-a, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, îndrumat de prof. Cristinel Miron, Ostopovici Rareș Mihai, clasa a X-a, Colegiul Național „ Costache Negruzzi” Iași, îndrumat de prof. Rodica Perjoiu, Ciocîrlan Vlad Ioan, clasa a X-a, Colegiul Național Iași, , îndrumată de prof. Andu Ouatu, Buță Mihai Octavian, clasa a X-a, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași, îndrumat de prof. Laurențiu Ipate, Popa Ioana Alexandra, clasa a XI-a, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, îndrumată de prof. Irina Zamfirescu și Strugaru Irina Mălina, clasa a XII-a, Colegiul Național Iași, îndrumată de prof. Andu Ouatu.
DIPLOMĂ DE ONOARE din partea Societății Române de Fizică a obținut eleva Drancă Ștefana Ioana, din clasa a XI-a, de la Colegiul Național Iași, îndrumată de prof. Andu Ouatu.
Aceste rezultate ne-au situat pe locul I între județele participante, județul nostru fiind urmat în clasament de București și de Constanța.

Școala de BIOLOGIE de la Iași a confirmat și în 2018!

Rezultate obţinute de elevii lotului ieșean în urma desfăşurării Olimpiadei Naţionale de Biologie sunt o răsplată a eforturilor și a muncii depuse: 2 calificări la Olimpiadele Internaţionale în lotul lărgit, la Olimpiada Internaţională de Biologie şi la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene – EUSO, precum şi 7 premii la Olimpiada Naţională de Biologie.
În perioada 1-5 aprilie 2018, la Piatra Neamţ, s-a desfășurat Olimpiada Naţională de Biologie. Iașul a fost reprezentat prin performanţa și pasiunea a 14 tineri, elevi ai Colegiului Naţional, ai Colegiului Naţional “Emil Racoviţă” și ai Colegiului Naţional “Costache Negruzzi”: Mihai Catrinel, Shahada Sandra, Pârţac Magda, Corduneanu Alexandra (prof. Bohotineanu Ioana), Balint Alex, Savin Miruna, Eșanu Ioana (prof. Preotu Adriana), Constantin Teodorina, Carson Alexia, Pintilie Georgiana-Beatrice (prof. Bîrliga Alina), Leaua Iuliana, Roșca Victor (prof. Caradan Lorela), Mărgineanu Juliana (prof. Ieremie Ioana), Negău Horia (prof. Imbria Adina). După susţinerea celor două probe extrem de dificile – proba practică experimentală și proba teoretică – elevii au obţinut rezultate remarcabile. Eleva Mihai Catrinel, din clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional a obţinut premiul I și calificarea în lotul lărgit de biologie pentru Olimpiada Internaţională, eleva Constantin Teodorina, din clasa a IX-a, a obținut menţiune și calificarea la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene – EUSO. Alte menţiuni au obținut Roșca Victor, clasa a IX-a, Colegiul Naţional“Emil Racoviţă”, Balint Alex, clasa a X-a, Colegiul Naţional, Negău Horia, clasa a XI-a, Colegiul Naţional“Costache Negruzzi” și Shahada Sandra, din clasa a XI-a. Un premiu special a obținut Corduneanu Alexandra, din clasa a X-a, de la Colegiul Naţional.
Mihai Catrinel, eleva calificată în lotul lărgit de Biologie, va participa timp de două săptămâni la un stagiu de pregătire intensivă la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, în vederea selecţiei pentru Olimpiada Internaţională de Biologie, etapa 2018.

Olimpiada Naţională de Matematică 2018

Olimpiada Naţională de Matematică s-a desfăşurat, anul acesta, în judeţul Satu-Mare, seniorii (clasele VII-XII) au concurat la Satu-Mare, iar juniorii (clasele V-VI) la Negreşti-Oaş.
Rezultatele seniorilor la Olimpiada Națională de Matematică de la Satu-Mare ne onorează: din 14 elevi participanți, 9 au fost medaliați, iar dintre aceștia un elev a obţinut premiul al III-lea acordat de M.E.N. şi 6 au obținut mențiuni acordate de M.E.N. Elevul Stoica George Ioan, clasa a VIII-a, Colegiul Naţional “Costache Negruzzi” Iaşi, îndrumaţi de profesor Zanoschi Adrian, s-a calificat în lotul lărgit în vederea participării la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori.
PREMIUL AL III-LEA şi Medalie de Aur a obţinut elevul Tuchiluş Vlad, clasa a XI-a, Colegiul Naţional “Costache Negruzzi” Iaşi, îndrumat de profesor Zanoschi Adrian.
MENȚIUNI au obținut elevii Dumitrescu Matei-Pavel, clasa a VII-a, Colegiul Naţional Iaşi, îndrumat de profesor Popa Gabriel Costel, Lefter Lucia Maria şi Stoica George Ioan, clasa a VIII-a, Colegiul Naţional “Costache Negruzzi” Iaşi, îndrumaţi de profesor Zanoschi Adrian, Hudişteanu Mihaela, clasa a VIII-a, Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” Iaşi, îndrumată de profesor Luchian Dorel Vasile, Strugariu Ştefan Vladimir, clasa a VIII-a, Colegiul Naţional Iaşi, îndrumat de profesor Popa Gabriel Costel, precum şi Morariu Răzvan Andrei, clasa a XI-a, Colegiul Naţional “Costache Negruzzi” Iaşi, îndrumat de profesor Zanoschi Adrian. Toţi aceşti şase elevi care au obţinut menţiuni acordate de M.E.N. au fost medaliaţi cu Argint la finalul acestei ediţii a Olimpiadei Naţionale de Matematică.
Două Medalii de Bronz au fost obţinute de elevii Curuliuc Cosmin Ştefan şi Dan Ştefan, clasa a IX-a, Colegiul Naţional Iaşi, profesor Căpităneanu Narcisa.
Lotul juniorilor judeţului nostru (clasele a V-a şi a VI-a) a fost reprezentat de 16 elevi, 7 de clasa a V-a şi 9 de clasa a VI-a, elevi care au obţinut un premiu III acordat de M.E.N. şi 3 menţiuni M.E.N., precum şi 10 medalii.
PREMIUL AL III-LEA şi Medalie de Aur a obţinut elevul Stoleriu Radu-Ionuţ, de la Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” Iaşi, îndrumat de profesorii Budeanu Cătălin şi Buzac Doru. Trebuie menţionat faptul că în prezent Radu este elev în clasa a IV-a la Şcoala Primară “Carol I”, profesor pentru învăţământ primar Rus Mihaela, iar regulamentul permite participarea sa la ONM, la clasa a V-a.
MENŢIUNI au obţinut elevii Buruiană Andrei, clasa a V-a, Colegiul Naţional Iaşi, îndrumat de profesor Zanoschi Gabriela Elena, Turbincă Gabriel şi Füredi Eduard, clasa a VI-a, Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” Iaşi, profesor Budeanu Cătălin. De asemenea, elevii Turbincă Gabriel şi Füredi Eduard au obţinut şi medalii de AUR, iar elevul Buruiană Andrei medalie de ARGINT.
Medalii de BRONZ au obţinut elevii Căciulă Mihai-Alexandru şi Merticariu Dana Georgiana, clasa a V-a, Colegiul Naţional Iaşi, îndrumaţi de profesor Zanoschi Gabriela Elena, Hogaş Mihai, clasa a V-a, Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” Iaşi, îndrumat de profesor Piţu Leon, Mihuţ Emilia Maria şi Chiriac Bogdan George, clasa a VI-a, Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” Iaşi, îndrumaţi de profesor Budeanu Cătălin, precum şi Hanganu Daniel Nicolae, clasa a VI-a, Colegiul Naţional Iaşi, îndrumat de profesor Lazăr Cristian.

Biruința metaforei – rezultate de excepție la olimpiadele de limba română și limbi clasice

Olimpiadele de la disciplinele umaniste au devenit, în timp, un ritual care conferă unicitate și permanență valorică învățământului filologic ieșean, dar și un drum pe care pășesc, an de an, elevi de gimnaziu și de liceu, în dorința de cunoaștere și autocunoaștere, de inițiere în tainele culturii și ale cărții. În acest context, performanțele elevilor ieșeni la olimpiadele naționale de limba și literatura română și limbi clasice au fost remarcabile, aceștia fiind distinși cu zece premii și două mențiuni, precum și două calificări în lotul lărgit al Olimpiadei Internaționale de Lectură, după cum urmează:
Limba și literatura română: Premiul I – Maria Petrache, clasa a V-a, Colegiul Național Iași, profesor îndrumător Gabriela Petrache; Premiul al II-lea – Mira Zaharia, clasa a VII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, profesor îndrumător Mihaela Vlioncu (calificată la Olimpiada Internațională de Lectură); Premiul al III-lea – Maria Alexandra Ioniță, clasa a VI-a, Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, profesor îndrumător Mihaela Doboș; Corina Maria Dimitriu, clasa a IX-a, Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, profesor îndrumător Mihai-Cezar Zaharia (calificată la Olimpiada Internațională de Lectură). „Privind retrospectiv – aprecia Corina Dimitriu în Excelsior, revista olimpicilor ieșeni -, aș putea compara această ,poveste cu olimpiadele, cum o numeam în clasa a cincea, cu o pendulare între latența aripii și certitudinea zborului, între dorul de înălțimi și teama de oglinzi, între nostalgia clipei trecute și promisiunea devenirii. Le mulțumesc din suflet tuturor celor care au făcut posibilă această experiență de neuitat.”
Limba latină: Premiul al III-lea – Alexia Boros, clasa a VIII-a, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași, profesor îndrumător Mădălina Toma; Delia Elena Hagima, clasa a VIII-a, Colegiul Național Iași, profesor îndrumător Ana Belcescu; Angelina Arabella Cumpănă, clasa a IX-a, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași, profesor îndrumător Cezara Ștefănescu; Oana-Andrada Strugaru, clasa a X-a, Colegiul Național Iași, profesor îndrumător Ana Belcescu; Mențiune – Mihaela-Roxana Agape, clasa a XI-a, Colegiul Național Iași, profesor îndrumător Ana Belcescu.
Limba greacă veche: Premiul I – Florin Drăghiceanu, clasa a XII-a, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare” Iași, profesor îndrumător Emanuel Florariu; Premiul al III-lea: Teodor-Adrian Simiraș, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare” Iași, profesor îndrumător Emanuel Florariu; Mențiune: Andrei Mihalache, clasa a IX-a, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare” Iași, profesor îndrumător pr. Constantin Simiraș.
Performanțele tuturor acestor elevi, precum și efortul susținut al profesorilor îndrumători atestă faptul că școala ieșeană își onorează tradițiile în spațiul cultural românesc, prin respectul pentru cunoaștere și cultură, pentru o educație în zona excelenței.

Nenumărate premii la Olimpiadele Naționale de Limbi Moderne

Elevii participanţi la etapa naţională a Olimpiadelor de limbi moderne au adus, şi în acest an, rezultate remarcabile pentru judeţul Iaşi.
Prin rezultate meritorii s-au remarcat reprezentanţii lotului ieşean pentru Olimpiada Naţională de Limba Germană Modernă. La competiţia care a avut loc la Craiova, Andriescu Maria din clasa a XI-a, eleva Colegiului Naţional Iaşi coordonată de prof. Constantin Cîrciu şi de prof. Lucian Ţurcaş, a obţinut Premiul al II-lea, iar Premiul al III-lea a fost acordat elevelor Saade Sandra (clasa a XI-a, Colegiul Naţional Iaşi, prof. coordonator Anca Leaută), Joldescu Teona (clasa a IX-a, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi, coordonator prof. Alina Frost) şi Azamfirei Samaranda (clasa a X-a, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iaşi, coordonator prof. Viorica Prisacariu). Totodată, în premieră pentru judeţul Iaşi, eleva Saade Sandra a obţinut o calificare în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Limba Germană Modernă, care se va desfăşura la Freiburg im Breisgau – Germania în perioada 15-28 iulie.
Nu în ultimul rând, participarea celor 18 elevi din judeţul nostru la Olimpiada Naţională de Limba rusă modernă confirmă o frumoasă tradiţie a rezultatelor de excepţie şi probează valoarea incontestabilă a şcolii ieşene în domeniul acestei discipline de studiu. Consemnăm, în acest sens, cele 5 Premii I obţinute de elevele coordonate de prof. Petru Istrate: Tănăsescu Maria Mihaela, Moroz Ecaterina (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi), Musteaţă Constanţa (clasa a XI-a), Guja Nadejda (clasa a XII-a), ambele de la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, precum şi de Costin Anastasia, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi. Tot Premiul I a fost obţinut de elevele Colegiului Naţional „Mihail Sadoveanu” Paşcani, Gladuneac Mihaela (clasa a IX-a) şi Lavric Laura (clasa a XI-a), sub coordonarea prof. Anişoara Sprînceană. Alte 6 Premii II au fost obţinute de elevii Liceului Tehnologic „Virgil Madgearu” Iaşi, Neghină Sanda (clasa a IX-a), Topal Iulia (clasa a X-a) şi Lentiţchii Vlad (clasa a XII), sub coordonarea prof. Zinaida Gromic, de Găluşcă Lucia (clasa a X-a), elevă a Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” Iaşi, îndrumată de prof. Monica Maria Ursu, precum şi de elevele din clasa a XII-a de la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” Paşcani, Luca Victoria şi Saidacari Tatiana, coordonator prof. Anişoara Sprânceană. De la aceeaşi unitate şcolară provin şi elevele Gadibadi Cristina (clasa a X-a) şi Cebotari Zinaida (clasa a XI-a), care au obţinut Premiul al III-lea. Nu în ultimul rând, elevele Gavriluţă Maria-Lucia (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, coordonator prof. Petru Istrate) şi Grosu Elena (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” Paşcani, coordonator prof. Anişoara Sprînceană) au fost distinse cu Menţiune pentru rezultatele obţinute.
Rezultate foarte bune au fost obținute și la limba franceză: Premiul II – Adelina Bocancea, clasa a XII-a, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, profesori îndrumători Ionuț Bița și Liliana Rusu, Premiul III – Smaranda Berenghia, clasa a VIII-a, Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani, îndrumată de prof. Eniu Lucia. Mențiuni acordate de M.E.N. au obținut Paula Gotcă, clasa a XI-a, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, profesori îndrumători Untu Oana-Ruxandra și Aghion Letiţia, precum și Agafiței Ilinca, clasa a VII-a, de la același colegiu, pregătită de prof. Mira Cucinschi.
Adelina Bocancea a obținut, așa cum era de așteptat, alte două Premii Speciale, acordate de M.E.N. și I.S.J. Buzău, unul pentru cel mai original articol din concurs, iar unul pentru calitatea discursului de la Proba B a olimpiadei, probă orală.
La limba italiană s-au remarcat la nivel național Grădinaru Diana, clasa a X-a, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Premiul II, îndrumată de prof. Angela Pintilie, Munteanu Simona, clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Premiul II și Frunză Valentina Anda, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Mențiune,îndrumate de asemenea de prof. Angela Pintilie.
La Olimpiada Naţională de Limba Engleză, care s-a desfăşurat la Constanţa, în perioada 2-6 aprilie, reprezentanţii lotului ieşean au obţinut 3 menţiuni prin Ioana Danielescu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, coordonată de prof. Gianina Artenie, precum şi prin elevele Colegiului Naţional Iaşi, Cristina Stoleriu din clasa a X-a şi Delia Bărbuţă din clasa a XI-a, îndrumate de prof. Anda Boţoiu, respectiv de prof. Ana-Maria Tudosă.
La limba spaniolă, Burlacu Bianca, din clasa a XII-a, de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” a obținut Mențiune, îndrumată fiind de prof. Amelia Sandu-Andrieș.
La Olimpiada de limba neogreacă, PENTIUC Emilian-Paul, de la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare”, a obținut Premiul I, IVAȘCU  Cătălina Elena, de la Colegiul Național “Emil Racoviță”, a obținut premiul II, STAMOULI Maria,  de la Colegiul Național “Emil Racoviță”, a obținut premiul II, CHIROȘCĂ Ana Cătălina, de la Colegiul Național „C. Negruzzi” a obținut premiul III, iar HREAȘCĂ Ionela, de la Colegiul Național „M. Eminescu” a obținut premiul III. Toți elevii au fost îndrumați de prof. Silvia Chiosea.
La Olimpiada de limba rromani, Dodea Antonio Florin, de la Colegiul Pedagogic “Vasile Lupu”, îndrumat de prof. Motaș Viorel, a obținut Mențiune.
La Olimpiada de limba rusă maternă, elevii ieșeni au obținut 5 premii I, 3 premii II și 1 Mențiune.
La Concursul de Istoria și tradițiile rromilor, premiul I a obținut Ivancea Delia Ioana, îndrumată de prof. Panțiru Andrei Bogdan.

Elevii ieșeni, premianți la Olimpiadele Naționale de Istorie și Științe Socio-Umane

În săptămâna 2-6 aprilie 2018, elevii ieșeni au participat la etapele naționale ale Olimpiadelor de Istorie și Științe Socio-Umane.
Cum era de așteptat, ca un gest simbolic de celebrare a Centenarului Marii Uniri, Alba – Iulia a fost gazda Olimpiadei naționale de Istorie. La această competiție prestigioasă, ieșenii au obținut rezultate excepționale: la clasa a XI-a, elevul Antoce Sebastian, de la Colegiul Național „Costache Negruzzi”, coordonat de doamna profesor dr. Elvira Rotundu, a obținut Premiul I, cu nota maximă. La clasele a VIII-a și a IX-a, elevele Cocor Raluca și Vițel Ioana Maria, de la Colegiul Național, îndrumate de doamnele profesor Iuliana Brătescu și Mihaela Țurcănașu, au obținut, fiecare, Mențiune. Un Premiu Special a fost obținut de eleva Colegiului Național, Gheorghian Alexandra Viviana, din clasa a X-a, profesor îndrumător Adriana Radu.
Iașul, capitala Renașterii Naționale, a găzduit anul acesta ediția 2018 a Olimpiadei Naționale de Științe Socio-Umane. La Educație Civică, din cele 40 de echipaje, cel al Iașului, format din Lupu Ioana Bianca și Stanici Rebeca Ioana, din clasa a IV-a, de la Școala Gimnazială „D. A. Sturdza”, îndrumate de doamna profesor Chirilă Maria Viorica, s-au clasat pe un merituos loc 4, loc ce le-a adus prima Mențiune cu nota 9.00. Și la Cultură Civică, elevele Școlii Gimnaziale „B. P. Hașdeu”: Graur Andreea Ioana și Chichirău Ana Maria, din clasa a VIII-a, coordonate de doamna profesor Marinela Brînză, s-au clasat pe locul 5, din cele 38 de echipaje prezente la competiție, obținând, de asemenea Mențiune, cu nota 9.00.

În 2018, artiștii ieșeni au fost premiați la Bistrița

Olimpiada Naţională de Arte Vizuale, Arhitectură şi Istoria Artelor s-a desfășurat în perioada 3-6 aprilie la Bistrița. Competiția este organizată de Ministerul Educației Naționale și Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și este destinată elevilor din învățământul vocațional de artă. Olimpiada este cuprinsă în Calendarul Olimpiadelor Naționale Școlare finanțate de Ministerul Educației Naționale. În organizarea evenimentului s-au implicat anul acesta Liceul de Arte ,,Corneliu Baba” Bistriţa și Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud. Au fost prezenți 80 de profesori şi 475 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a din întreaga țară, care au participat la cele 5 secţiuni ale concursului: Arte plastice; Arte decorative; Arhitectură, Arte ambientale și design; Conservare, Restaurare, Pictură Icoane, precum și Istoria artei și arhitecturii. Delegația din Iași a fost formată din 26 de elevi de la Colegiul Național de Artă ”Octav Băncilă”, Seminarul Teologic Ortodox ”Sf. Vasile cel Mare” și de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi”, dintre care 11 au obținut premii și mențiuni. În funcție de specificul secțiunii, în cadrul olimpiadei elevii au realizat lucrări plastice și de creativitate, după o temă propusă de juriu, stabilită în urma unei documentări legate de obiectivele reprezentative din orașul Bistrița. Elevii din Iași au demonstrat o bună pregătire profesională artistică prin lucrările executate și s-au evidențiat în expoziția finală prin originalitate și creativitate.

Colegiul Național de Artă ”Octav Băncilă” Iași, sinonim cu Excelența
Excelență, pasiune, dăruire, perseverență sunt cuvinte care definesc frumosul drum pe care au pornit elevii ieșeni. Alături de ei se află întotdeauna dascălii lor, care cu răbdare și dedicație îi îndrumă. Și prin aceste rezultate, renumele școlii vocaționale ieșene este dus mai departe, spre bucuria noastră, a tuturor.
De la Olimpiada Naţională de Interpretare Instrumentală, Vocală şi Studii Teoretice Muzicale, desfăşurată la Baia Mare, cei mai mici olimpici, din clasele III-VIII, s-au întors glorioși: 1 premiu I, Cantea Elisa – oboi, îndrumător, prof. Mărdărescu Nicuşor, corepetitor, prof. Filipescu Alin, 2 premii II, Lucaci Mario Victor – pian, îndrumător prof. dr. Ota Roxana, Lazăr Otilia-Maria – violoncel, îndrumător, prof. Sandu Florin, corepetitor, prof. Filipescu Alin, 1 premiu III, Turcu Ștefania – vioară, îndrumător, prof. Patraş Adriana, corepetitor, prof. Filipescu Alin și 2 Mențiuni, Dumitrescu Matei-Eric – pian, îndrumător, prof. Rusu Ana, Mincu Teodora-Ioana – pian, îndrumător prof. dr. Ota Roxana.
Olimpiada Naţională de Interpretare Instrumentală, Vocală şi Studii Teoretice Muzicale, clasele IX – XII, s-a desfășurat la Craiova. Olimpicii ieșeni au obținut: 1 premiu I, Ambrosă Octav George – Corn, îndrumător, prof. Musteaţă Neculai, corepetitor, prof. Botez Luiza, 7 premii II, Plăcintă Andrei – pian, îndrumător prof. dr. Ota Roxana, Ivancia Ana Mădălina – vioară, îndrumător, prof. Ovănescu Lia, corepetitor, prof. Smaranda Acatrinei, Bișoc Andrei Mihai – violoncel, îndrumător, prof. Sandu Florin, corepetitor, prof. Botez Luiza, Radu Andra – flaut, îndrumător, prof. Popa Mihaela, corepetitor, prof. Smaranda Acatrinei, Roman David – trompetă, îndrumător, prof. Sandu Sergiu, corepetitor, prof. Smaranda Acatrinei, Penişoară Diana – canto clasic, îndrumător, prof. Pavalache Adina Maria, corepetitor, prof. Antiniea Oana, Cociobanu Adelina Maria – canto clasic, îndrumător, prof. Neacşu Diana, corepetitor, prof. Sîrbu Ilinca, 4 premii III: Stratica Robert Demetrius – vioară, îndrumător, prof. Iacob Emanuel-Mugurel, corepetitor, prof. Botez Luiza, Mihăilă Nicușor – Trombon, îndrumător, prof. Adamachi Liviu-Răzvan, corepetitor, prof. Popa Cristian, Prisacaru Florentina Katrinel – canto clasic, îndrumător, prof. Neacşu Diana, corepetitor, prof. Sîrbu Ilinca, 4 Mențiuni: Gherasim Daniel Robert – vioară, îndrumător, prof. Munteanu Nina, corepetitor, prof. Acatrinei Smaranda, Dănilă Emilian – violă, îndrumător, prof. Vasilache Alexandrina, corepetitor, prof. Acatrinei Smaranda, Aruștei Dorotheea – oboi, îndrumător, prof. Gorovei Ilie, corepetitor, prof. Botez Luiza, Lupu Andrei – fagot, îndrumător, prof. Loghin Florin, corepetitor, prof. Popa Cristian și un Premiu Special: Mihăilă Nicușor – Trombon, îndrumător, prof. Adamachi Liviu-Răzvan, corepetitor, prof. Popa Cristian.
Olimipada Națională de Coregrafie, clasele VII – XII
Lotul olimpic de la această secțiune are un palmares bogat: 3 premii I, Țuțuianu Tudor Adrian – Dans Clasic, îndrumător, prof. dr. Cristina Todi, Popa Ștefan – Dans Clasic, îndrumător, prof. Sergiu Cotorobai, Popa Ștefan – Dans Contemporan, îndrumător, prof. Adrian Spătărecu, 1 premiu II: Parfeni Giulia – Dans contemporan, îndrumător, prof. Cornelia Țigănașu, 3 premii III: Frunză Matei – Dans Clasic, îndrumător, prof. Sergiu Cotorobai, Sabaiduc Dragoș – Dans Clasic, îndrumător, prof. dr. Cristina Todi, Popa Ștefana – Dans Contemporan, îndrumător, prof. Marian Avădanei și 1 Mențiune: Al Tibawi Ayat – Dans Contemporan, îndrumător, prof. Cornelia Țigănașu
Olimpiada Națională de Arta Actorului
Tinerii noștri actori au adus acasă 2 premii II: Zaharia Teodora Nicola, secțiunea individual, îndrumător, prof. Ionescu Nicolae, Maxim Alexandru George, secțiunea individual, îndrumător, prof. Ionescu Nicolae, 1 Mențiune: Agape Robert Ionuț, secțiunea individual, îndrumător, prof. Cernat Denisa și 1 Premiu de Interpretare: Gorgos Florin, secțiunea grup, îndrumător, prof. Cernat Denisa

Locul II pe țară pentru județul Iași la Olimpiada Națională de Informatică pentru juniori

Rezultatele seniorilor la Olimpiada Națională de Informatică de la Constanța ne fac să fim din nou mândri: din 15 elevi participanți, 12 au fost medaliați, iar dintre aceștia 4 au obținut mențiuni acordate de M.E.N.
MENȚIUNI au obținut elevii Turcuman Vlad, clasa a XI-a și Banu Denis, clasa a XII-a, de la Liceul Teoretic de Informatică ”Gr. Moisil” Iași, îndrumați de Mirela Tibu, Simona Iuscinschi, respectiv de Mirela Țibu și Ionel Maftei, Teodorescu Vlad Alexandru, clasa a XI-a și Prohozescu Ciprian, clasa a XII-a, de la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, îndrumați de prof. Emanuela Cerchez și Marinel Șerban. Teodorescu Vlad Alexandru și Prohozescu Ciprian au obținut și Medalii de Argint.
Medalii de Argint au mai obținut Rusu Daniel Iulian și Turcuman Horia, clasa a XII-a, de la Liceul Teoretic de Informatică ”Gr. Moisil” Iași, îndrumați de Mirela Țibu și Ionel Maftei.
6 Medalii de Bronz au fost obținute de Dumitrescu Alex și Bolfă Alexandru, clasa a IX-a, de la Liceul Teoretic de Informatică ”Gr. Moisil” Iași, respectiv de la Colegiul National ”Costache Negruzzi”, îndrumați de Ivașc Cornelia, Oana Butnărașu, respectiv Hadîmbu Stelian, Oleniuc Iulian și Burlacu Visternicu Matei, clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Emil Racoviță” Iași, pregătiți de prof. Emanuela Cerchez, precum și Chirita Matei și Ciopraga Răzvan, clasa a a X-a, de la Liceul Teoretic de Informatică ”Gr. Moisil” Iași, pregătiți de Mirela Țibu, Ivașc Cornelia și Silvia Grecu.
Banu Denis și Turcuman Vlad au obținut de asemenea Medalie de Aur, iar Banu Denis s-a calificat în lotul lărgit.
La Târgu-Jiu, lotul județului Iași la Olimpiada Națională pentru juniori (gimnaziu) s-a clasat pe locul II la nivel național, după București. Din 24 elevi participanți, un număr de 14 au obținut medalii, premii și mențiuni.
Premiul II și Medalie de Aur – POPA ROBERT ANDREI, clasa a VI-a, Colegiul Național Iași, profesor Conea Gabriela, MENȚIUNI și Medalii de Argint: Floriștean Ioan, clasa a V-a, Colegiul Național ”Emil Racoviță” Iași, profesor Cerchez Emanuela, Boacă Andrei, de la același colegiu, profesor Ciobanu Nicoleta și Romanescu Adia Ioana, clasa a VIII-a, Liceul Teoretic de Informatică ”Gr. Moisil” Iași, profesori îndrumători Ivașc Cornelia, Maftei Ionel și Țibu Mirela.
Medalii de Argint au mai obținut: Iordan Rareș și Costache Radu Mihai, clasa a VIII-a, Liceul Teoretic de Informatică ”Gr. Moisil” Iași, elevi îndrumați de profesorii Ivașc Cornelia, Maftei Ionel și Țibu Mirela.
Medalii de Bronz au obținut: Untu Șerban, clasa a VI-a, Colegiul Național Iași, profesor Conea Gabriela, Mardiros Gabriel Alexandru și Adăscaliței Mihai, clasa a VI-a, de la Colegiul Național Iași, pregătiți de prof. Crețu Constantin, respectiv Conea Gabriela, Rotariu Emanuel Antonio și Gheorghieș Alexandru, clasa a VI-a, de la Liceul Teoretic de Informatică ”Gr. Moisil” Iași, pregătiți de Grecu Silvia, Vîrgă Liliana, respectiv Țibu Mirela și Iuscinschi Simona, Ioncioaia Călin, clasa a VII-a și Grumăzescu George Octavian, clasa a VIII-a, de la Colegiul Național Costache Negruzzi, îndrumați de prof. Miron Lucia și Aruxandei Matei, clasa a VII-a, de la Liceul Teoretic de Informatică ”Gr. Moisil” Iași, pregătit de prof. Țibu Mirela.

Elevii ieșeni au fost premiați și la olimpiadele din aria curriculară Tehnologii

În perioada 2-6 aprilie 2018, Ministerul Educației Naționale a organizat în județele Argeș, Iași, București, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Satu Mare, Suceava și Teleorman, Olimpiadele din aria curriculară Tehnologii la care elevii ieșeni au obținut 15 premii și mențiuni, astfel :

Disciplina Educație tehnologică: premiul I – HRIB RALUCA, clasa a VI-a, Liceul Teoretic „A. I. Cuza” Iaşi, pregătită de Prof. Nedelcu-Teodorescu Gabriela, premiul III – POPA E. TUDOR MIRCEA, clasa a VII-a, Şcoala Gimnazială Ruşi, comuna Belceşti, pregătit de prof. Popa Elena și Mențiune – ROTARIU MARIA LUCIA, clasa a V-a, Şcoala Gimnazială „Aron Vodă”, comuna Aroneanu, pregătită de prof. Tabacaru Marcela.
Disciplina Mecanică: premiul II – JITAREANU SERGHEI, clasa a XI-a, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iași, pregătit de profesorii Diaconița Aurora, Chiru Livia, Opariuc Liliana, premiul II – ZAMFIR ALIN MARIUS, clasa a XII-a, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iași, pregătit de profesorii Diaconița Aurora, Chiru Livia.
Disciplina Electric, electrotehnic, electromecanic: premiul II – MĂTĂSARU MARIAN, clasa a XI-a, Colegiul Tehnic ”D. Leonida” Iași, pregătit de profesorii Cisman Amelia, Balaban Ariadna, Danila Cristina, Moisuc Nani Lavinia, Costas Catalin, Burlibașa Carmen, Pintilie Cosmin.
Disciplina Economic, administrative, comerț: Mențiune – RUSU SABINA ELENA, clasa a XI-a, Liceul Tehnologic “Haralamb Vasiliu” Podu Iloaiei, pregătită de profesorii Carp Monica Mihaela, Saiz Ana, Vieru Lucian.
Disciplina Agricultură-cultura plantelor: Mențiune – DÎSCĂ M. ELENA CONSTANTINA, clasa a XI-a, Liceul Tehnologic “Haralamb Vasiliu” Podu Iloaiei, pregătită de profesorii Cătărău Elena, Cătărău Vasile și Surugiu Ioan.
Disciplina Construcţii, instalaţii şi lucrări publice: premiul II – IPATI S.CONSTANTIN, clasa a XII-a, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iași, pregătit de profesorii Tănasă Anda, Botez Carmen, Săndulache Laurenţiu și Chiriac Cătălin; Mențiune – GÎSCĂ V. ANDREI, clasa a XI-a, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iași, pregătit de profesorii Tănasă Anda, Botez Carmen și Dumitru Rodica.
Disciplina Analiza produselor alimentare: Mențiune – AIRINEI C. FRANCISC CORNELIU, clasa a XII-a, Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași, pregătit de profesorii Corduneanu Ramona, Ciobanu Virginia și Onea Rodica.
Disciplina Bucătar: premiul III – MAHALU I. ANCUȚA ELENA, clasa a XI-a, Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași, pregătită de profesorii Toma Gabriela și Urdea Loredana.
Disciplina Ospătar: Mențiune – RĂILEANU N. BOGDAN ANDREI, clasa a XI-a, Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași, pregătit de profesorii Pârvu Adriana și Baciu Monica.
Disciplina Estetică: Premiul II – SURDU N ANDREEA, clasa a XI-a, Colegiul Tehnic “Ion Holban” Iași, pregătită de profesorii Rotaru Ionela și Nechita Maricela.
Disciplina Mecanic auto: Mențiune – APETREI MIHAI CODRIN, clasa a XI-a, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iași, pregătit de profesorii Diaconița Aurora, Chiru Livia, Biniuc Carmen și Dupu Viorel.

(Comunicat de presă ISJ Iași)

Etichete:
Festivaluri de datini şi obiceiuri în judeţul Suceava
Regional vineri, 27 decembrie 2024, 16:58

Festivaluri de datini şi obiceiuri în judeţul Suceava

În mai multe localităţi din judeţul Suceava au loc astăzi festivaluri de datini şi obiceiuri de iarnă. Cel mai mare astfel de eveniment are...

Festivaluri de datini şi obiceiuri în judeţul Suceava
Bacău: Școala de Iarnă „Green Transition Winter School”
Regional vineri, 27 decembrie 2024, 16:57

Bacău: Școala de Iarnă „Green Transition Winter School”

Facultatea de Inginerie a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău a găzduit Școala de Iarnă „Green Transition Winter School”,...

Bacău: Școala de Iarnă „Green Transition Winter School”
(UPDATE) Doi morţi în accidentul de pe DN2-E85, la Adjud – o femeie de 39 de ani şi un adolescent de 15 ani
Regional vineri, 27 decembrie 2024, 15:52

(UPDATE) Doi morţi în accidentul de pe DN2-E85, la Adjud – o femeie de 39 de ani şi un adolescent de 15 ani

UPDATE ora 15:50 – O femeie de 39 de ani şi un adolescent de 15 ani au decedat, iar alte trei persoane au fost rănite, vineri, în urma...

(UPDATE) Doi morţi în accidentul de pe DN2-E85, la Adjud – o femeie de 39 de ani şi un adolescent de 15 ani
(AUDIO) Slujbă religioasă de pomenire la mormântul scriitorului Ion Creangă
Regional vineri, 27 decembrie 2024, 12:32

(AUDIO) Slujbă religioasă de pomenire la mormântul scriitorului Ion Creangă

La mormântul scriitorului Ion Creangă din Cimitirul Eternitatea din Iași a avut loc, astăzi, o slujbă de pomenire, eveniment care se derulează...

(AUDIO) Slujbă religioasă de pomenire la mormântul scriitorului Ion Creangă
Regional vineri, 27 decembrie 2024, 12:01

Cod galben de precipitaţii mixte pentru localităţi din judeţul Botoşani

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri o atenţionare nowcasting Cod galben de precipitaţii mixte pentru localităţi din judeţul...

Cod galben de precipitaţii mixte pentru localităţi din judeţul Botoşani
Regional vineri, 27 decembrie 2024, 09:49

(FOTO) Incendiu într-un bloc din Piatra Neamț

Pompierii au intervenit, aseară,  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la ultimul etaj al unui bloc din Piatra-Neamţ, în urma căruia au un...

(FOTO) Incendiu într-un bloc din Piatra Neamț
Regional vineri, 27 decembrie 2024, 06:14

Salvamont Suceava: O persoană care vizita o cascadă în zona Cotârgaşi a decedat, după ce a alunecat

O persoană care a alunecat şi a căzut în timp ce vizita o cascadă în zona Cotârgaşi, din Munţii Stânişoarei, a decedat, a anunţat joi...

Salvamont Suceava: O persoană care vizita o cascadă în zona Cotârgaşi a decedat, după ce a alunecat
Regional joi, 26 decembrie 2024, 18:01

Suceava: Trei morţi, printre care şi un copil, în maşina care a ars după ciocnirea cu o cisternă, pe DN2

Trupurile neînsufleţite a trei persoane au fost găsite în autoturismul care a luat foc, joi, în a doua zi de Crăciun, pe drumul naţional DN 2,...

Suceava: Trei morţi, printre care şi un copil, în maşina care a ars după ciocnirea cu o cisternă, pe DN2