Iași- Se apropie o nouă ediție a Taberei de creaţie populară, „Micii meşteri din Copou”
![Iași- Se apropie o nouă ediție a Taberei de creaţie populară, „Micii meşteri din Copou” Iași- Se apropie o nouă ediție a Taberei de creaţie populară, „Micii meşteri din Copou”](https://www.radioiasi.ro/wp-content/uploads/2018/05/afis-2018-tabara-copou-2-e1527674192756.jpg)
Publicat de ralucadiaconiuc, 30 mai 2018, 12:57
Asociaţia „ART – Meşteşugurile Prutului” organizează, în perioada 18 -24 iunie 2018 Tabăra de creaţie populară, „Micii meşteri din Copou”, ediţia a XI-a declară prof. Silvia Cozmîncă, președintele asocieției. Evenimentul va avea loc în Parcul Expozitiei din Copou. Scopul organizării taberei de creaţie populară a fost si ramane educarea tinerei generaţii în spiritul cunoaşterii şi respectării tradiţiilor autentice, a transferului între generaţii a meşteşugului artistic românesc.
Impactul acţiunii, atât asupra grupurilor ţintă ( copii, părinţi, profesori implicaţi), cât şi asupra comunităţii locale a fost de la început foarte mare, iar solicitările venite din partea altor categorii de vârstă a elevilor, precum şi a profesorilor şi părinţilor a creat obligaţia organizatorilor de-a relua şi dezvolta această activitate instructiv-educativă cu alte grupe de vârstă ale elevilor şi cu o extindere a meşteşugurilor practicate.
Tabăra de creaţie populară se va desfăşura în Parcul Expozitiei din Copou, în perioada 18 – 24 iunie 2018. Desfăşurarea taberei de creaţie într-un spaţiu public permite accesul întregii comunităţi la desfăşurarea activităţilor, urmărind tehnicile folosite şi activitatea copiilor care vor fi instruiti.
Meşteri populari consacraţi vor iniţia aprox. 100 de copii de clasele V-XI de la şcolile generale si liceele din Iaşi în tainele meşteşugurilor artistice, organizați în 10 ateliere meșteșugărești. Pe fiecare atelier de lucru, condus de către un meşter popular se vor repartiza max. 10 copii;
Programul taberei de creaţie populară va fi de 5 ore/ zi, din care o oră pauză interactivă. Copii vor lucra folosind materiale şi unelte specifice meşteşugului pe care îl vor invăţa. Iniţierea în tainele meşteşugului ales se va concretiza prin realizarea de către copii, sub atenta îndrumare a meşterului popular, a unor obiecte ce vor fi expuse în cadrul unei expoziţii.
De asemenea, evenimentul cultural, deja foarte cunoscut in comunitate va atarge mulţi vizitatori. Evenimentul va fi mediatizat, iar expoziţia de la finalul taberei de creaţie, care va cuprinde atât obiectele realizate de micii meşteri, cât şi lucrări ale meşterilor – formatori va fi o modalitate de promovare a meşteşugurilor populare româneşti;
In final, pe fiecare atelier de lucru se vor oferi premii celor mai silitori elevi;
Toti elevii, mesterii populari si persoanele implicate in buna desfasurare a taberei de creatie populara vor primi diplome de participare din partea organizatorilor.
(Comunicat de presă+afiș)