Agenţia Naţională de Medicamente din Grecia a realizat un studiu privind efectele adverse sau cazurile de decese înregistrate după vaccinarea populaţiei anti-Covid
Publicat de Andreea Drilea, 27 aprilie 2023, 10:39
Agenţia Naţională de Medicamente din Grecia a realizat un studiu privind efectele adverse sau cazurile de decese înregistrate după vaccinarea populaţiei anti-Covid.
Acest studiu arată că, numai în 2022, s-au înregistrat pe teritoriul Greciei peste 1.600 de cazuri de efecte adverse grave şi 63 de decese. În Grecia s-au administrat în timpul pandemiei peste 22 de milioane de doze de vaccin.
Michaela Lambrinidou, corespondenţă de la Atena: Agenţia Naţională de Medicamente din Grecia – EOF a realizat, în ultimii doi ani, un studiu privind efectele adverse sau cazurile de decese înregistrate după vaccinarea populaţiei din Grecia cu vaccinurile anti-COVID şi ele au fost stocate într-o bază de date. Rezultatele acestui studiu arată că, contrar asigurărilor date de experţii sanitari şi de guvern că vaccinurile anti-Covid sunt sigure, ele au provocat efecte adverse grave, chiar şi decese, şi au dus la concluzia că nu au fost nici atât de eficiente, odată ce mulţi oameni vaccinaţi, chiar şi cu cele patru doze recomandate, s-au îmbolnăvit ulterior de COVID în repetate rânduri, şi nici nevinovate, deoarece ele au fost fatale în anumite situaţii. Potrivit cazurilor raportate la EOF, în 2022 au fost înregistrate 1.633 de cazuri de efecte adverse grave şi 63 de decese. 49 din acestea au survenit în urma vaccinării cu vaccinul Pfizer, şase cu vaccinul Moderna, trei cu vaccinul AstraZeneca, care a fost administrat, însă, doar în 2021, şi cinci decese din vaccinul Johnson&Johnson. Numărul vaccinurilor administrate în Grecia a depăşit cifra de 22 de milioane de doze pentru 11 milioane de locuitori. Efectele adverse grave care au lăsat sechele oamenilor vaccinaţi variază de la probleme dermatologice la probleme neurologice sau cele legate de cancer şi de sistemul imunitar şi ele au fost înregistrate de medici în baza de date ale EOF. 50% aproximativ dintre raportări au fost făcute de femei şi aproximativ 37,5% de bărbaţi. În timp ce vârstele care au prezentat cel mai mare procent de reacţii adverse au fost între 30 şi 49 de ani. Circa 40% din raportori au declarat efecte adverse grave, care încă mai persistă. În ultimul an a fost înregistrat un număr considerabil de decese, inopinate am putea spune şi nexplicabile, la persoane cu vârste tinere, la copii şi la sportivi, cei din urmă fiind obligaţi să se vaccineze pentru a-şi continua activitatea sportivă, cazuri care au survenit în urma unor pericardite sau miocardite. Datele acestor decese sunt examinate pentru a se ajunge acum la o concluzie, dar ea nu va ieşi mai devreme de următorii doi ani. Potrivit EOF, totalul rapoartelor au fost introduse în baza europeană de date /EudraVigilance/ şi vor fi analizate împreună cu altele provenite din ţări europene pentru a se ajunge la concluzia finală privind eficacitatea şi siguranţa vaccinurilor anti-COVID.
Rador/FOTO imagine ilustrativă