În Italia, populaţia nu respectă recomandările privind păstrarea distanţei sociale
Publicat de , 24 mai 2020, 08:04
5,3 milioane de persoane din întreaga lume au fost infectate cu noul coronavirus şi 342.000 au fost ucise de COVID-19 – potrivit Universităţii americane de Medicină Johns Hopkins.
Statele Unite înregistrează, în continuare, atât cel mai mare număr de infectări, peste 1,6 milioane, cât şi de decese – 97.000.
Brazilia a devenit a doua cea mai afectată ţară din lume, după ce ieri au fost confirmate încă 16.500 de cazuri de coronavirus, ceea ce aduce totalul la 347.000 în această ţară.
Regiunea cu cel mai mare număr de decese rămâne, însă, Europa, unde în doar patru ţări, anume Marea Britanie, Italia, Spania şi Franţa, s-au înregistrat peste 126.000 de morţi.
În total, pe continent, au fost confirmate 2 milioane de cazuri de infectate şi 173.000 de decese.
Numeroase ţări europene au depăşit, însă, faza critică a pandemiei şi au luat măsuri de relaxare a restricţiilor, însă au apărut deja probleme în unele locuri în care populaţia nu respectă recomandările privind păstrarea distanţei sociale.
Aceată problemă afectează, de pildă, Italia.
La Roma, Napoli, Palermo, plajele au fost pline de lume, iar aseară, chiar dacă toate localurile au închis la ora 23:00, străduţele din centrele oraşelor erau încă aglomerate.
O situaţie asemănătoare, chiar şi la Milano, oraşul cu cele mai multe cazuri de COVID-19 din Italia, aproximativ 23.000 înregistrate în cele trei luni de epidemie.
„După ce am văzut în ultimele ore fotografii, înregistrări video şi transmisii referitoare la aglomeraţia şi viaţa de noapte din diferite localităţi, sunt pregătit să intervin, chiar şi cu noi restricţii” – a reacţionat, pe reţele de socializare, pe parcursul nopţii, guvernatorul regiunii Lombardia, Attilio Fontana.
„Trebuie să evităm ca toate sacrificiile de până acum, realizate cu înţelgerea şi buna voinţă a majorităţii cetăţenilor, să fie inutile din cauza unor persoane inconştiente” – a mai adăugat Fontana.
(Rador/FOTO radioiasi.ro)