România și Republica Moldova sunt țări aflate în prima linie a asistenței umanitare pentru refugiații ucraineni.
Publicat de Andreea Drilea, 3 noiembrie 2022, 13:08
Raportat la numărul de locuitori, Republica Moldova este țara din regiune care găzduieşte cei mai mulţi refugiaţi, peste 90.000 din cele circa 600.000 de persoane care au intrat în țară de la începutul războiului din Ucraina, alegând să rămână pe teritoriul național moldovean, dintre care 42.637 sunt copii.
Războiul din Ucraina a perturbat grav accesul la îngrijirile de sănătate de care au nevoie în mod normal femeile însărcinate și nou-născuții.
Este vorba de riscuri crescute de deces matern și neonatal, de îmbolnăviri și complicații, ce pot surveni în timpul sarcinii sau la naștere, dar și de un risc crescut de pierdere a sarcinii.
În acest context, Organizația Salvați Copiii România a pus la dispoziție două mașini medicale echipate complet și două ecografe mobile în valoare de 185.000 de Euro către Asociația Sănătate pentru Tineri din Chișinău, în vederea întăririi capacității rețelei de specialiști Youth Klinic (centre de sănătate prietenoase tinerilor) de a furniza servicii medicale și psiho-sociale prin servicii mobile.
Refugiati Ucraina – Mașini medicale echipate complet și două ecografe mobile
Persoană de contact România: Silvia Burcea, manager proiect, email: silvia.burcea@salvaticopiii.ro, tel: 0740 590 726,
Persoană de contact Republica Moldova: Viorel Babii, manager proiect: email: viorel.babii@gmail.com, tel: +373 78884051.