(INTERVIU) Burse de cercetare privind efectele consumului moderat de bere asupra organismului
Publicat de ralucadiaconiuc, 8 decembrie 2015, 15:50
Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriție anunță în mediul academic și medical din Iași începerea perioadei de depunere a aplicaţiilor pentru cea de-a cincea ediţie a burselor de cercetare privind efectele consumului moderat de bere asupra organismului. Acestea au o valoare totală de 150.000 lei și sunt puse la dispoziția tuturor cercetătorilor din România.
Dr. Alin Popescu, Secretar General al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie a declarat că fondurile sunt destinate finanțării proiectelor de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere asupra sănătății. Perioada de depunere a proiectelor este: 10 decembrie 2015 – 29 februarie 2016, iar evaluarea proiectelor va avea loc până la finalul lunii martie 2016.
Până în prezent, sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție au fost finalizate trei proiecte de cercetare.
Bursele de cercetare oferite de către Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție sunt adresate studenților aflați în an terminal la orice specializare de natură științifică, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi, principala condiție fiind ca aceştia să aparțină unor centre de învățamânt superior sau centre de cercetare din România. Studenţii la medicină pot aplica începând cu anul al patrulea. Fiecare aplicant trebuie să beneficieze de un coordonator de proiect care să aparţină unei instituţii de învăţământ superior sau centru de cercetare din România şi care să fie cel puţin asistent universitar sau cercetător ştiinţific.
( Raluca Daria Diaconiuc, corespondent Radio Iaşi/Foto www.descopera.ro)