(INTERVIU) Campania „Există Speranță. Există Star of Hope”, 25 ani în România, o campanie de susținere a dreptului la educație pentru copiii cu dizabilități
Publicat de ralucadiaconiuc, 10 noiembrie 2015, 12:06
Fundația „Star of Hope” România lansează proiectul „Paşi către o comunitate incluzivă” și lansarea Campania „Există Speranță. Există Star of Hope”. Proiectul „Pasi către o comunitate incluzivă” este un proiect finanțat de Primăria Municipiului Iași în baza legii 350/2005. Proiectul are ca obiectiv informarea şi sensibilizarea comunităţii privind problemele cu care se confruntă familiile cu copii cu dizabilităţi. Susţinători speciali ai Campaniei: Ambasada Suediei în România; Camera de Comerț și Industrie Iași; Trupa Proconsul; Irina Pacurariu; Scriitorul Dan Lungu; Regizorul Ovidiu Lazăr; Iulian Canaf; Campania de anul acesta se centrează pe informarea și sensibilizarea comunității cu privire la dreptul la educație al copiilor cu dizabilități.
În România trăiesc 70647 copii cu dizabilităţi. Din aceştia, 60645 sunt de vârstă școlară, însă 45% nu merg nici la şcoală nici la grădiniţă. În Nord Est-ul României, există cel mai mare număr de copii cu dizabilităţi: peste 10 000 copii. Numai în județul Iași sunt peste 2620 copii cu dizabilităţi, din care peste 300 sunt autişti. Fundația „Star of Hope” România a identificat această problemă și vine în sprijinul familiilor care au copii cu dizabilități și care au nevoie de sprijin în integrarea lor în școli și grădinițe. Beneficiarii direcți ai campaniei sunt 325 de copii cu dizabilități și copii aflați într-o situație de trai precară. Fundația „Star of Hope” România identifică situațiile de risc și nevoile apărute persoanelor din regiunea de Nord-Est a țării și întervine pozitiv asupra acestora. De aceea, beneficiari ai acestei campanii nu sunt doar copiii de care Fundația are grijă, ci indirect și întreaga comunitate, de la părinții acestora pâna la autoritățile locale.
(Raluca Daria Diaconiuc, corespondent Radio Iaşi/Foto Star of Hope)