ANPC: Populaţia nu este în pericol de a se infecta cu noul coronavirus prin intermediul alimentelor
Publicat de , 23 aprilie 2020, 15:40
Populaţia nu este în pericol de a se infecta cu noul coronavirus prin intermediul alimentelor sau al ambalajelor alimentare, dă asigurări directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Paul Anghel.
El a explicat că în unităţile de vânzare cu amănuntul au fost luate mai multe măsuri de prevenţie.
Şeful ANPC a precizat pe pagina sa de Facebook că din comunicările transmise de OMS şi Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară rezultă că nu există niciun raport sau alte dovezi de transmitere a bolii COVID-19 prin consumul de alimente, întrucât coronavirusurile au nevoie de un animal sau de o gazdă umană pentru a se multiplica.
Paul Anghel a adăugat că, deşi studiile recente arată că virusul SARS-CoV 2 persistă până la 24 de ore pe carton şi până la câteva zile pe suprafeţe mai dure, precum plastic, nu există nicio dovadă că ambalajele contaminate transmit infecţia.
El a mai spus că operatorii din domeniul alimentar au deja reglementate, implementate şi verificate regulile de igienă, acestea având ca scop evitarea contaminării alimentelor cu agenţi patogeni.
(Rador/FOTO radioiasi.ro)