ANSVSA a început controalele obişnuite în perioada sărbătorilor de iarnă
Publicat de Andreea Drilea, 6 decembrie 2016, 07:09
Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a început controalele obişnuite în perioada sărbătorilor de iarnă.
Specialiştii veterinari recomandă populaţiei să cumpere carne de porc şi preparate din aceasta numai din locuri autorizate, pentru evitarea unor posibile toxiinfecţii alimentare. Eventuale nereguli privind siguranţa alimentelor pot fi semnalate şi la numărul de telefon 0800.826.787, apelabil gratuit din orice reţea. Purtătorul de cuvânt al ANSVSA, Rareş Hăbeanu.
Rareş Hăbeanu: Vom verifica modul în care sunt respectate condiţiile sanitar-veterinare din toate târgurile de animale, din pieţele agro-alimentare, din abatoare, unităţi de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală, dar şi de origine nonanimală, precum şi tot ce înseamnă comerţ cu amănuntul, vorbim de măcelării, carmangerii, pizzerii, cantine, cofetării, tot.
(Rador/FOTO arhivă alba24.ro)