Campanie de responsabilizare a participanţilor la traficul rutier, în perioada august – septembrie
Publicat de Andreea Drilea, 31 iulie 2020, 12:56
Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie (AVAC) România va derula, în perioada august – decembrie, campania ‘Eşti informat, eşti mai puţin vulnerabil’, cu scopul responsabilizării participanţilor la traficul rutier.
Potrivit unui comunicat al AVAC România, transmis, vineri, AGERPRES, în cadrul campaniei vor fi prezentate şi dezbătute subiecte cu ajutorul specialiştilor şi vor fi transmise materiale scrise în format video şi audio prin intermediul partenerilor atât din media, cât şi din alte domenii.
Cu această ocazie, vor fi abordate mai multe teme: în luna august – ‘Fiinţa umană – valoarea supremă într-o societate’; în septembrie – ‘Luna micului pieton’; în octombrie – ‘Bunul simţ în trafic’; în noiembrie – ‘Condusul nu este o competiţie’; în decembrie – ‘Viteza = duşmanul din trafic’.
La fel ca în cazul campaniei ‘Traume ireparabile’, derulată în toamna anului trecut, portalul autovit.ro se va alătura demersului AVAC.
De asemenea, având în vedere lipsa de informaţie necesară persoanelor vătămate în accidente de circulaţie cu privire la situaţia juridică în care se află, drepturi şi obligaţii, priorităţi în gestionarea cauzei, legislaţie şi entităţi competente cu care trebuie să interacţioneze, AVAC România lansează pe 1 august prima ediţie online a Ghidului persoanei vătămate în accidentele de circulaţie.
Materialul integral va fi publicat, pentru început, pe site-ul www.avacromania.ro.
‘Anual, în România peste 40.000 de persoane devin victime ale accidentelor de circulaţie şi au nevoie de sprijin. Dintre acestea, între 1.800 şi 2.000 îşi pierd viaţa, conform statisticii din ultimii ani, ţara noastră înregistrând cel mai ridicat procent al persoanelor decedate, la un milion de locuitori, din Uniunea Europeană. După accident este necesară gestionarea corectă a situaţiei victimei atât sub aspect medical şi psihologic, cât şi juridic, ambele paliere având un impact major în conturarea viitorului victimei. Persoana vătămată este astfel obligată să ia decizii rapide ce îi pot influenţa semnificativ viaţa în perioada următoare sau pentru totdeauna’, precizează AVAC România.
(Agerpres/FOTO radioiasi.ro)