Compania Naţională de Investiţii Rutiere a devenit operaţională, prin numirea directorului general interimar
Publicat de Andreea Drilea, 20 aprilie 2023, 18:42
Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere (CNIR) l-a numit, în şedinţa de joi, în funcţia de director general pe Cătălin Urtoi, pe o perioadă determinată de patru luni.
Potrivit unui comunicat al CNIR, în perioada imediat următoare, se va completa echipa managerială, se va stabili bugetul companiei pentru anul 2023 şi se va finaliza lista proiectelor ce urmează a fi preluate, în acest an, de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
În data de 14 februarie, Adunarea Generală a Acţionarilor CNIR a numit noul Consiliu de Administraţie al companiei, cu următoarea componenţă: Mariana Ioniţă, Bogdan Pascu, Ştefan Ioniţă, Cătălin Urtoi, Adrian George Foghiş, Marius Sorin Ovidiu Bota şi Ion-Cosmin Petrescu.
Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a anunţat pe 10 martie 2021 că, după mai mulţi ani de la propunerea oficială de înfiinţare a Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere (CNIR), actul normativ privind operaţionalizarea acestei companii fost adoptat de Parlament.
Astfel, prin adoptarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 55/2016 privind reorganizarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere (CNIR), au fost create toate instrumentele legale care permit operaţionalizarea acestei companii atât de necesară pentru dezvoltarea proiectelor majore de infrastructură ale României.
CNIR se ocupă de proiectele de dezvoltare a infrastructurii de transport rutier potrivit necesităţilor de deplasare a cetăţenilor şi de circulaţie a mărfurilor în condiţii de siguranţă, cu atingerea unor timpi de deplasare comparabili cu cei din Uniunea Europeană şi asigurarea confortului în trafic. Măsura de înfiinţare a CNIR conduce la dezvoltarea pe termen lung a reţelei transeuropene de transport (TEN-T), pentru funcţionarea optimă a pieţei interne comunitare, în strânsă legătură cu realizarea obiectivelor strategiei europene privind creşterea economică.
(AGERPRES/FOTO radioiasi.ro)