Creşterea preţurilor la furaje şi la carburanţi face şi mai scumpă carnea de miel pentru masa de Paşte
Publicat de gabrielarotaru, 11 aprilie 2022, 17:52
Creşterea preţurilor la furaje şi la carburanţi face şi mai scumpă carnea de miel pentru masa de Paşte din acest an.
Majoritatea ciobanilor din zona Sibiului preferă să îşi vândă miei în viu la export pentru că se oferă un preţ mai bun, iar pentru piaţă internă cererea este tot mai mică.
Şi puţinii crescători de oi din judeţul Sibiu, care s-au hotărât să sacrifice mieii pentru a-i vinde în piaţă înainte de Paşte, se plâng de scumpirile din ultima perioadă care, spun ei, îi obligă să ridice preţul la carnea de miel.
În judeţul Sibiu există opt abatoare autorizate permanent pentru sacrificarea ovinelor. Reprezentanţii Autorităţii Sanitar Veterinare atrag atenţia că tăierea mieilor la stână este permisă doar pentru consumul familial, şi nu pentru comercializare. (Rador/ FOTO radioiasi.ro)