Gregorian Bivolaru a fost prezentat instanței Curții de Apel Cluj; va fi judecat într-un dosar de trafic de persoane
Publicat de gabrielarotaru, 6 septembrie 2016, 13:03
Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost prezentat, astăzi, unei instanțe a Curții de Apel Cluj, unde va fi judecat într-un dosar de trafic de persoane. Alături de Gregorian Bivolaru urmează să fie audiați alți 19 de inculpați, prezenți și ei la înfățișarea de astăzi.
La începutul ședinței de marți, instanța de judecată a decis, la cererea avocatului lui Gregorian Bivolaru, ca audierile să se desfășoare cu ușile închise, într-o ședință nepublică, iar ulterior a decis amânarea cauzei, pentru angajarea unui apărător de către părțile vătămate.
Procesul de la Curtea de Apel Cluj a avut mai multe termene anterioare, dar de fiecare dată au fost amânări, din cauză că nu era prezent Gregorian Bivolaru.
Gregorian Bivolaru și alte 19 persoane vor fi judecate la Curtea de Apel Cluj pentru trafic de persoane, după ce, în aceeași cauză, Tribunalul Cluj l-a achitat în 2015, într-un dosar instrumentat de DIICOT și trimis în judecată în anul 2007.
Gregorian Bivolaru a fost prins în Franța, pe 26 februarie, în urma colaborării dintre Poliția Română și autoritățile franceze.
Autoritățile de aplicare a legii din Europa și EUROPOL au lansat, la începutul anului în curs, site-ul www.eumostwanted.eu, care ajută la depistarea celor mai căutați infractori ai Europei. România apărea pe acest portal cu doi urmăriți, printre care era și Gregorian Bivolaru, pe numele căruia exista un mandat de executare a șase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor.
Liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, a fost condamnat definitiv, în iunie 2013, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la șase ani de închisoare cu executare, pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori.
Bivolaru fusese achitat în aprilie 2012 de Tribunalul Sibiu, însă instanța supremă a casat sentința și a dispus rejudecarea dosarului.
După condamnare, mandatul european de arestare pe numele lui Bivolaru a fost implementat în Sistemul Informatic Schengen, ca urmare a emiterii acestuia de către Tribunalul București în urma sentinței definitive date de ÎCCJ.
Pe numele lui a fost emis și un mandat de urmărire internațională, specific țărilor care nu sunt conectate la SIS.
Gregorian Bivolaru a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor în formă continuată, perversiune sexuală în formă continuată, corupție sexuală, trafic de minori, act sexual cu un minor în formă continuată, act sexual cu un minor și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României.
Bivolaru a reușit să părăsească ilegal teritoriul României, fiind reținut, pe 4 aprilie 2005, de poliția suedeză în orașul Malmo. Ulterior, autoritățile suedeze i-au acordat azil politic. (agerpres/ romaniatv.net)