Institutul Cantacuzino: Brânza produsă de Brădet și carnea de pui nu sunt sursa îmbolnăvirii bebelușilor
Publicat de Lucian Bălănuţă, 9 martie 2016, 16:07
Institutul Cantacuzino a anunţat rezultatele analizelor făcute în cazul copiilor din Argeş, Sibiu şi Bacău, îmbolnăviţi cu Escherichia coli, stabilind că profilul genetic al tulpinilor izolate de la pacienţi, din brânza de la Brădet şi din carnea de pui nu sunt identice.
Săptămâna trecută, premierul Dacian Cioloş a afirmat că ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, nu ar fi trebuit să comunice numele firmei Brădet în scandalul copiilor îmbolnăviţi în Argeş dacă nu avea toate elementele, reprosându-i că în acest caz a comunicat prea repede.
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, după ce Institutul Cantacuzino a anunţat rezultatele analizelor făcute în cazul copiilor din Argeş, că el nu a afirmat niciodată că brânza Brădet a fost la originea îmbolnăvirilor, dar că regulamentele Comisiei Eurppene îl obligau să comunice descoperirea E.Coli.
(Radio Iași/ FOTO adevarul.ro)