Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor primeşte 305 milioane lei la rectificarea bugetară
Publicat de Andreea Drilea, 27 iulie 2015, 10:27
Bugetul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor /MMAP/ va fi majorat cu 305 milioane lei, cea mai mare parte din sumă, respectiv 288 milioane lei, fiind destinată proiectelor finanţate cu fonduri externe nerambursabile post-aderare, potrivit proiectului de ordonanţă privind rectificarea bugetară publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice /MFP/.
În acelaşi timp, din suma primită la rectificare de Ministerul Mediului, 17 milioane lei vor merge către plata despăgubirilor civile, iar 205.000 lei către ‘Bunuri şi Servicii’.
În proiectul de ordonanţă, la articolul 33, se prevede că Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor este autorizat să majoreze ‘Bugetul pe capitole, subcapitole, paragrafe, titluri de cheltuieli, articole şi alineate pe anii 2015-2018 (sume alocate pentru activităţi finanţate integral din venituri proprii)’, veniturile proprii, cu suma de 50 milioane lei, la capitolul 36.10 ‘Diverse venituri’, subcapitolul 36.10.50 ‘Alte venituri’.
De asemenea, la capitolul ‘Protecţia mediului’, MMAP este autorizat să introducă obiectivul de investiţii ‘în continuare cu fişa cod obiectiv 707 ‘Staţie regională de supraveghere a radioactivităţii mediului’, cu credite de angajament, respectiv credite bugetare, în sumă de 30.000 de lei, asigurată prin virări în cadrul bugetului aprobat’. În plus, alte 9,274 milioane lei vor fi direcţionaţi către obiectivul de investiţii ‘Acumulare Ogrezeni’.
Bugetul de stat pe anul 2015, aprobat prin Legea bugetului de stat pe anul 2015 nr. 186/2014, a fost elaborat în condiţiile evoluţiilor interne şi internaţionale estimate la acea dată, luând în calcul o creştere a Produsului Intern Brut de 2,5% pentru acest an, se precizează în Nota de fundamentare a proiectului de act normativ cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2015.
Totodată, proiecţia veniturilor şi cheltuielilor bugetare a fost realizată pe baza indicatorilor macroeconomici estimaţi la data elaborării legii bugetului de stat pe anul 2015 şi pe baza reglementărilor în domeniul fiscal, aplicabile pentru anul în curs. Estimarea indicatorilor bugetari a avut în vedere atingerea unui nivel al deficitului bugetar iniţial de 1,83% din Produsul Intern Brut /PIB/, potrivit metodologiei cash.
(Agerpres/FOTO arhivă citynews.ro)