Numărul tentativelor de înşelăciune în mediul online este în creştere
Publicat de Andreea Drilea, 30 august 2023, 13:58
Infractorii cibernetici sunt plini de inventivitate şi au creat încă o metodă prin care încearcă să fure datele persoanelor curioase care cad în capcanele lor.
Numărul tentativelor de înşelăciune în mediul online s-au înmulţit, iar reţelele de socializare sunt folosite din ce în ce mai des pentru a promova pagini care promit îmbogăţirea rapidă a celor care vor investi în acţiuni.
Dacă sunt accesate, paginile trimit către un fals consultant financiar, iar banii investiţi ajung în conturile escrocilor.
Reporterul RRA, Gabriel Sava:
Numărul tentativelor de înşelăciune în mediul online este în creştere, iar reţelele de socializare sunt folosite din ce în ce mai des pentru a promova pagini care promit îmbogăţirea rapidă a celor care vor investi în acţiuni la diverse companii de renume din ţară. Pentru a crea aparenţa unei afaceri de succes, escrocii se folosesc de imaginea unor branduri cu reputaţie ori a unor persoane publice cu notorietate în România, dar totul este doar o tentativă de fraudă.
Cătălina Morariu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea: Având în vedere anunţurile apărute în spaţiul public în ultima perioadă, privind oportunitatea de a cumpăra acţiuni la o companie şi de a obţine un venit pasiv lunar, le recomandăm cetăţenilor să nu se lase induşi în eroare de aceste reclame, ele reprezentând o tentativă de fraudă. În situaţia în care aţi fost totuşi victima vreunei infracţiuni de acest gen, vă rugăm să contactaţi cea mai apropiată unitate de poliţie.
Reprezentanţii companiilor vizate de această campanie s-au delimitat de conţinutul înşelător al paginilor promovate în mediul online şi spun că tranzacţionarea de acţiuni se poate face doar prin metode legale, prin intermediul brokerilor sau a instituţiilor şi platformelor autorizate.
(RADOR/FOTO radioiasi.ro)