Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru diminuarea risipei alimentare
Publicat de gabrielarotaru, 15 martie 2024, 14:15
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea pentru diminuarea risipei alimentare.
Potrivit acesteia consumatorii vor putea beneficia de preţuri reduse la produse înainte de data expirării şi va fi simplificată procedura prin care organizaţiile neguvernamentale vor primi alimente care nu sunt foarte perisabile.
Legea prevede măsuri pentru direcţionarea produselor de origine animală care nu pot fi consumate spre adăposturile de animale şi transformarea mâncării vechi în compost sau biogaz.
De asemenea, actul normativ stabileşte că, înainte de a dispune neutralizarea deşeurilor, este obligatorie implementarea cel puţin două acţiuni de prevenire a risipei.
De asemenea, operatorii economici din industria ospitalităţii îi vor informa pe clienţi despre faptul că pot lua la pachet ceea ce nu au consumat, fără costuri suplimentare şi în condiţii corespunzătoare de ambalare. Această informare trebuie să apară în mod clar şi vizibil în meniu, mai prevede actul normativ. (Rador/ FOTO radioiasi.ro)