Procurorii de la Crimă Organizată vor investiga, la solicitarea acţionariatului City Insurance, modul în care a fost administrată compania
Publicat de , 22 septembrie 2021, 10:46
Acţionarii au făcut plângere penală la DIICOT şi îi acuză pe angajaţii din România care au gestionat compania de asigurări de constituire de grup infracţional organizat, înşelăciune şi delapidare.
Ar putea începe şi anchete ale DNA după plângerile penale depuse de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară chiar înainte de a solicita falimentul City Insurance.
Între timp, Guvernul ar putea adopta astăzi o ordonanţă de urgenţă care va permite plata mai rapidă a despăgubirilor RCA, înainte de declararea falimentului definitiv al companiei.
Proiectul de act normativ a fost discutat cu reprezentanţi ai Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare, iar directorul general al acestei asociaţii patronale, Alexandru Ciuncan, a declarat la RRA că intrarea în incapacitate de plată a societăţii City Insurance s-a produs aproape după modelul Astra, însă acum asiguraţii şi păgubiţii sunt mai bine protejaţi.
Alexandru Ciuncan: E bine de ştiut dacă deţineţi o poliţă de asigurare emisă la această companie City Insurance că poliţa de asigurare rămâne în continuare valabilă. Asta înseamnă că puteţi circula în continuare pe drumurile publice, iar în cazul unor controale în trafic nu veţi fi sancţionaţi. Totodată, mai înseamnă şi că în măsura în care sunteţi vinovaţi de producerea unui accident rutier, care s-a soldat cu pagube materiale şi/sau cu vătămări corporale, atunci păgubiţii vor fi despăgubiţi într-un plafon degarantare de 450.000 de lei.
Fondul de garantare a asiguraţilor, care a început să primească deja cereri pentru plata daunelor de la asiguraţi City Insurance a postat pe site-ul propriu o serie de formulare şi de informaţii utile, care să-i ajute pe oameni să ştie ce au de făcut în continuare. Compania era lider de piaţă, cu aproape trei milioane de poliţe RCA emise.
RADOR