Riscurile ascunse ale consumului de carne de porc
Publicat de , 17 decembrie 2020, 09:52
Medicii veterinari avertizează asupra riscului de contaminare cu trichineloză, o boală care poate deveni mortală dacă nu este tratată la timp.
Atenţionarea specialiştilor vine în perioada în care, potrivit tradiţiei, mii de români sacrifică porci sau alte animale în gospodărie pentru masa de Crăciun.
Trichineloză poate fi evitată prin efectuarea examenului trichineloscopic, atrag atenţia oficialii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
Testările pot fi efectuate la toate laboratoarele autorizate în acest sens, iar durata examenului nu depăşeşte o oră, în funcţie de numărul de testări.
De asemenea, carnea provenită de la animalele sacrificate în gospodăriile individuale poate fi utilizată numai pentru consum propriu.
Sacrificarea animalelor în spaţiile publice este strict interzisă, populaţia fiind îndemnată să nu cumpere carne de la comercianţi ambulanţi şi din locuri neautorizate.
(Rador/FOTO radioiasi.ro)