SAPE se va ocupa de achiziţii şi vânzări de echipamente medicale produse în România
Publicat de , 21 aprilie 2020, 14:49 / actualizat: 21 aprilie 2020, 19:21
Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE) se va ocupa de achiziţii şi vânzări de echipamente medicale produse în România, care, ulterior, vor fi trimise spitalelor, a anunţat marţi, pe pagina sa de Facebook, ministrul Economiei, Virgil Popescu.
‘Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie – SAPE – aflată în portofoliul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, se alătură luptei împotriva infecţiei cu COVID-19, ocupându-se de achiziţii şi vânzări de echipamente medicale, produse de firmele din România, care ulterior vor fi trimise spitalelor care au nevoie’, a scris ministrul pe reţeaua de socializare.
Potrivit acestuia, managerii de spitale din România pot trimite cerere de ofertă pentru lista cu necesităţile spitalului la adresa de email: vanzari@sape-energie.ro, iar furnizorii şi producătorii de echipamente şi aparatură medicală pot trimite email cu intenţie şi ofertă la adresa: achizitii@sape-energie.ro.
Conform unui comunicat al SAPE, remis, marţi, AGERPRES, ministrul Economiei, Virgil Popescu, împreună cu preşedintele consiliului director al SAPE, Bogdan Stănescu, şi cu directoratul societăţii, a decis, cu sprijinul consiliului de supraveghere completarea obiectului de activitate al companiei cu încă unul secundar, respectiv comercializarea de produse farmaceutice şi echipamente medicale, decizie aprobată de Adunarea Generală a Acţionarilor SAPE la începutul lunii aprilie.
Astfel, SAPE va achiziţiona de la furnizori şi producători din România produse şi echipamente medicale la cel mai bun preţ, pe care le va comercializa către spitale, instituţii publice sau persoane juridice private sau de stat interesate de achiziţia de astfel de echipamente.
Bogdan Stănescu a anunţat că specialiştii SAPE vor începe discuţiile cu producătorii şi furnizorii autohtoni încă din această săptămână.
‘Este un moment important pentru SAPE. Vom fi în contact permanent cu fiecare spital de stat din România pentru a fi la curent cu nevoile fiecăruia. Pentru început, avem la dispoziţie aproximativ 100 de milioane de lei pentru a achiziţiona echipamente de protecţie şi aparatură pentru spitale. Deocamdată, ne concentrăm pe ce găsim în România, ulterior urmând să ne adresăm şi furnizorilor şi producătorilor străini’, a explicat preşedintele consiliului director al SAPE.
Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie a fost constituită prin divizarea SC DFEE – Electrica SA. Prin hotărârile Adunării Generale a Acţionarilor a SAPE din data de 10 ianuarie 2018 s-a decis schimbarea sistemului de conducere al societăţii, devenind astfel o societate administrată în sistem dualist.
SAPE este unul dintre cei mai importanţi investitori de stat din domeniul Energiei. În luna februarie din 2020, compania a anunţat că a finalizat cu succes negocierile cu Grupul ENEL, recuperând, în numele statului, care este acţionar minoritar, dividende aferente ultimilor ani, în valoare de 3 miliarde de lei.
(Agerpres/FOTO radioiasi.ro)