Specialiştii oferă sfaturi şi recomandări pentru evitarea exceselor alimentare de sărbători
Publicat de Andreea Drilea, 31 decembrie 2024, 15:26
Mesele copioase din această perioadă nu trebuie însoţite de un consum excesiv de alcool, care este dăunător sănătăţii – atrag atenţia medicii.
Adriana Turea relatează: Alimentele specifice sărbătorilor sunt însoţite de cele mai multe ori şi de alcool. Specialiştii atrag atenţia că pe lângă un pahar cu vin este bine să bem şi un pahar cu apă, deoarece alcoolul deshidratează organismul. Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, doctor Alis Grasu, recomandă.
Alis Grasu: Consumul de alcool trebuie evitat; alcoolul dăunează grav sănătăţii, cum permanent ne spun chiar reclamele şi este un lucru real, iar, pe de altă parte, o tentaţie foarte mare în această perioadă o reprezintă vinul fiert. Sigur, vinul fiert, mai ales vinul roşu, este un aliment sănătos dacă se consumă într-o cantitate moderată, respectiv cel mult un pahar pe zi, stimulează sănătatea inimii, nu are grăsimi, are doar 100 de calorii, ceea ce reprezintă mai puţin decât un cappuccino.
Reporter: Un alt sfat este să vă hidrataţi corect şi să mâncaţi bine înainte să consumaţi băuturi alcoolice. Şi un ultim sfat: ca să vă revigoraţi după o masă copioasă, puteţi să ieşiţi la aer, însă evitaţi plimbările lungi şi obositoare.
Rador/FOTO imagine ilustrativă radioiasi.ro