Stănescu: 461 de unităţi locative pentru tineri au fost recepţionate în acest an prin ANL (bilanţ)
Publicat de Andreea Drilea, 3 august 2018, 14:28
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Paul Stănescu, a declarat vineri că în acest an au fost recepţionate 461 de unităţi locative în cadrul programului de construcţiei de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, şi au fost finalizate 34 de obiective de investiţii prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI).
‘În cadrul programului de construcţie de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, program coordonat de ANL, în acest an au fost recepţionate 461 de unităţi locative în valoare de 75 milioane de lei în judeţele Caraş-Severin, Constanţa, Harghita, Maramureş şi Vrancea. În acelaşi program, mai avem în execuţie încă 2.106 unităţi locative, dintre care 217 au un grad de execuţie de peste 95%, acestea aflându-se în judeţele Braşov, Gorj, Brăila, Călăraşi şi Suceva’, a afirmat Paul Stănescu la prezentarea bilanţului de activitate al ministerului.
El a menţionat şi finalizarea a 34 de obiective de investiţii.
‘Prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii am finalizat în primul semestru al acestui an 34 de obiective de investiţii cu o valoare totală de 130 milioane de lei. Dintre acestea amintim: bazinul de polo din Focşani, modernizarea şi extinderea sălii de sport Târgu Jiu, complexul sportiv stadion Turnu Măgurele, reabilitarea Tribunalului Arad, reabilitarea şi modernizarea cinematografului din Petroşani. Sigur, ele sunt mai multe’, a adăugat Stănescu.
Tot prin CNI, au fost încheiate 58 de contracte pentru obiective de investiţii noi în valoare totală de peste 760 milioane de lei, fiind în diverse stadii de execuţie alte 233 de obiective de investiţii.
‘Am încheiat contracte pentru servicii de proiectare în vederea întocmirii studiilor de fezabilitate şi a documentaţiei necesare pentru 5 din cele 30 de cămine studenţeşti asumate în programul de guvernare, şi anume: Universitatea din Piteşti, Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea Ovidius din Constanţa, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, Universitatea de petrol şi gaze din Ploieşti. Alte 12 obiective se află în procedura de achiziţie pentru contractare serviciilor de proiectare în vedere întocmirii studiilor de fezabilitate’, a mai spus ministrul, arătând că 13 obiective au documentaţia în curs de completare.
Potrivit lui Paul Stănescu, ministerul a avut în vedere şi respectarea angajamentului pe care România şi l-a luat pentru Euro 2020. ‘Până la această dată au fost încheiate contractele de proiectare şi execuţie pentru Stadionul Steaua, Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, a fost semnat contractul pentru serviciile de proiectare, pentru studiul de prefezabilitate şi fezabilitate la stadionul Dinamo, iar în perioada următoare se va finaliza procedura de achiziţie publică privind proiectarea şi execuţia Stadionului Giuleşti – Rapid’, a mai anunţat Stănescu.
El s-a referit şi la creşterea performanţei termice a blocurilor de locuinţe, menţionând că a crescut cofinanţarea de la bugetul de stat de la 50% la 60% pentru blocurile care vor intra în contract.
‘La nivelul instituţiei noastre se consideră prioritar acordarea de sprijin autorităţii administraţiei publice locale pentru implementarea de proiecte concrete în beneficiul cetăţenilor, dezvoltarea infrastructurii locale prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Locală şi absorbţia fondurilor europene’, a subliniat ministrul.
(Agerpres/FOTO arhivă newsbucovina.ro)