Temperaturile ridicate pot duce la apariţia toxiinfecţiilor alimentare
Publicat de Andreea Drilea, 17 iulie 2022, 06:30
Medicii atrag atenţia că temperaturile ridicate din această perioadă pot duce la apariţia toxiinfecţiilor alimentare.
Ei spun că trebuie să alegem cu grijă produsele şi, mai ales, să fim atenţi de unde le cumpărăm pentru a nu ne îmbolnăvi.
Medicul epidemiolog Graţiana Chicin îi îndeamnă pe cei care observă nereguli ce ţin de igienă la anumite restaurante sau fast-fooduri să anunţe Direcţia de Sănătate Publică.
Graţiana Chicin: Să fim atenţi pe unde consumăm alimente, mare atenţie, pentru că uneori te gândeşti că ai făcut o toxiinfecţie, /…/. E şi greu, pentru că în perioada asta se şi alterează foarte repede. Sigur, e mai recomandat să-ţi faci tu mâncarea acasă, dacă poţi. Să fim atenţi la locaţie, pentru că imediat îţi dai seama dacă este curat sau nu este curat. Dacă eşti atent la un restaurant şi vezi că vine cu aceeaşi bucată de lavetă şi şterge mesele una după alta, fără să folosească substanţe dezinfectante, e clar că aceste probleme cu igiena sunt şi în bucătărie. Ce aş recomanda oamenilor? În momentul în care văd /aspecte/ de genul acesta, lipsă de igienă să nu ezite să se adreseze instituţiilor de sănătate publică, respectiv DSP-ului, şi să atragă atenţia asupra acestor aspecte. Rador/FOTO imagine ilustrativă