(UPDATE) Silviu Hotăran şi Ovidiu Artopolescu, foşti directori Microsoft, puşi sub control judiciar de procurorii DNA
Publicat de Andreea Drilea, 21 noiembrie 2016, 13:45
UPDATE ora 15:15 Procurorii DNA au dispus, astăzi, punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de omul de afaceri Claudiu Florică și doi foști directori ai Microsoft România – Silviu Hotăran și Ovidiu Artopolescu.
În sarcina celor trei s-a reținut infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată.
Fostul ministru al Educației Alexandru Athanasiu a fost pus sub învinuire de procurorii DNA pentru abuz în serviciu în dosarul Microsoft 2.
El a fost audiat luni la DNA. La ieșire, acesta s-a declarat nevinovat, afirmând că întotdeauna a fost de bună credință.
În dosarul Microsoft au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu executare fostul ministru al comunicaţiilor Gabriel Sandu, fostul primar Gheorghe Ştefan şi oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae.
Dosarul Microsoft mai are însă o parte, desprinsă din dosarul de bază, care îi vizează pe mai mulţi foşti miniştri. În acest caz ancheta continuă – a precizat recent procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi.
Silviu Hotăran, fost director în cadrul companiei Microsoft, a fost pus sub învinuire de procurorii DNA, el fiind acuzat de fapte de corupţie, au declarat luni pentru AGERPRES surse judiciare.
Potrivit surselor citate, în acelaşi dosar este pus sub învinuire şi Ovidiu Artopolescu, fost general manager la Microsoft.
Cei doi s-au prezentat luni la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind chemaţi în dosarul Microsoft 2. Ovidiu Artopolescu a venit însoţit de avocat.
La ieşirea din sediul DNA, Hotăran a susţinut că toată viaţa a trăit şi a promovat valori bazate pe etică şi moralitate.
‘Nu am dat şpagă, nu am luat şpagă niciodată, nu am conturi’, a declarat Hotăran.
Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, declara, la începutul lunii octombrie, că dosarul Microsoft 2, în care sunt implicaţi mai mulţi foşti miniştri, este în lucru.
‘S-au făcut peste 60 de percheziţii domiciliare, s-au finalizat peste 120 de percheziţii informatice asupra unor medii de stocare, în principal calculatoare şi alte unităţi IT. Au fost audiate zeci de persoane, s-au ridicat documente de la instituţiile care au deţinut astfel de documente şi care interesează cauza’, arăta şefa DNA.
(Agerpres/FOTO arhivă ziare.com)