Vâlcea: Un depozit de materie primă al Oltchim a ars complet într-un incendiu
Publicat de Andreea Drilea, 10 august 2016, 06:59
Depozitul numărul 2 de materii prime al combinatului vâlcean Oltchim a ars în totalitate în noaptea de marţi spre miercuri, neînregistrându-se victime.
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) al judeţului Vâlcea au reuşit să lichideze miercuri în jurul orei 03.10 incendiul de pe platforma chimică a combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea, după cum a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.
Declanşarea incendiului a fost anunţată marţi la ora 23.56, la o hală de depozitare a materialelor folosite în procesul de producţie, flăcările manifestându-se iniţial pe aproximativ 350 mp. Până la stingerea acestora, au ars materiale depozitate în interiorul halei (folie de polietilenă, saci de hârtie, material lemnos etc.), suprafaţa afectată totalizând aproximativ 1.000 mp.
De asemenea, a fost afectată structura din beton armat a halei în care erau depozitate materialele cuprinse de flăcări. După trei ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost stins. La operaţiune au participat 71 de pompieri militari ai ISU Vâlcea cu 15 autospeciale de intervenţie şi 28 de pompieri civili cu patru autospeciale din cadrul Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă (SPSU) Oltchim, echipaje ale SAJ Vâlcea şi forţe de ordine din cadrul IPJ Vâlcea. În sprijinul pompierilor au acţionat şi forţe ale SPSU CET Govora.
La ora 03.10 a fost anunţată lichidarea incendiului, pompierii militari de la Detaşamentul de Pompieri Râmnicu Vâlcea şi cei de la Garda de Intervenţie Băile Govora retrăgându-se în dispozitiv.
Nu au fost înregistrate victime, iar emanaţiile de fum şi gaze rezultate de în urma incendiului nu au pus în pericol populaţia civilă din imediata apropiere.
La faţa locului se lucrează pentru stabilirea cauzei şi a împrejurărilor care au dus la producerea incendiului.
Din primele informaţii a ars complet depozitul numărul 2 de materii prime lichide, pagubele produse putând afecta producţia în perioada următoare.
(Agerpres/FOTO arhivă o-lume-perfecta.ro)