O viziune comună pentru integrarea migranților și refugiaților în România – un pas spre o mai bună coordonare în domeniu
Publicat de ralucadiaconiuc, 25 mai 2021, 21:14
Fundaţia Consiliul Naţional Român pentru Refugiaţi, alături de Centrul pentru Inovare Publică și de Asociația Novapolis – Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare, anunță lansarea proiectului CDMiR: O viziune comună pentru integrarea migranților și refugiaților în România.
Începerea proiectului a fost marcată prin organizarea unei conferințe online, în data de 19 mai 2021, eveniment ce a reunit reprezentanți ai principalelor instituții și organizații active în domeniul migrației și integrării străinilor în România, atât de la nivel național cât și european, precum și migranți și organizații membre ale Coaliției pentru Drepturile Migrantilor și Refugiatţilor (CDMiR).
Cu această ocazie au avut loc o serie de discuții și intervenții privind integrarea migranților și refugiaților în România – provocări și oportunități, cooperarea între organizații ale societății civile la nivel european, experiența integrării în România și activitatea cu migranții și refugiații din țara noastră.
Proiectul CDMiR: O viziune comună pentru integrarea migranților și refugiaților în România este derulat de Fundaţia Consiliul Naţional Român pentru Refugiaţi, în parteneriat cu Centrul pentru Inovare Publică și de Asociația Novapolis – Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Scopul proiectului este de a consolida capacitatea de advocacy și comunicare, reprezentativitatea și sustenabilitatea Coaliției pentru Drepturile Migranților și Refugiaților – CDMiR, în vederea dezvoltării și susținerii unui cadru favorabil și a unei viziuni comune pentru integrarea imigranților și refugiaților în România.
CDMiR reuneşte 23 de organizaţii neguvernamentale, fiind singura Coaliție a societății civile din România activă în domeniul migraţiei, azilului şi integrării.
Durata proiectului este de 24 luni, acesta urmând să fie implementat în perioada 1 aprilie 2021 – 31 martie 2023. Costul total eligibil estimat al proiectului este de 185.102 Euro.
(Comunicat de presă)