Ofertă Brazi de Crăciun 2014 – 2015 || Brazi în pieţele din România
Publicat de Andreea Drilea, 8 decembrie 2014, 10:09
Nici nu s-a așternut bine covorul de alb că în marile magazine au fost aduși deja pomișorii vestitori ai Crăciunului.
Primii brazi naturali puși în vânzare sunt cei de producție autohtonă, iar prețurile variază de la 69 la 200 de lei.
Primii clienți spun că prețurile sunt acceptabile, mai ales că brăduții vin în ghivece, rezistă mult și sunt o investiție de durată.
Nici standurile cu brazi artificiali nu au fost ocolite de cei care vor să-și aducă în case magia Crăciunului, mai ales că prețurile sunt mai avantajoase, iar unii dintre brăduți sunt deja decorați.
Iar dacă tot vorbim despre ornamente, nu a existat coș de cumpărături în care oamenii să nu așeze beteală sau globurile în care se reflectă bucuria Crăciunului.
Împodobirea bradului este unul dintre cele mai așteptate ritualuri ale iernii, cu o însemnătate aparte pentru creștinii care așteaptă sărbătoarea Nașterii Domnului și mai ales pentru copiii nerăbdători să-l întâlnească pe Moș Crăciun.
Tendinţele în decorare pentru acest an.
O veste bună vor primi cei care nu s-au îndurat în anii trecuţi să se despartă de globurile şi podoabele roşii, pentru că revine în trend această culoare, în toate nuanţele, de la burgundy, la fucsia. La modă mai sunt acum albul pur şi strălucitor, cu efect de îngheţat sau de promoroacă, şi decoraţiunile confecţionate din material natural, precum lemn, scorţişoară, conuri, scoarţă de copac, sfoară sau sac.
Roşul reprezintă tematica predominantă în ceea ce priveşte decoraţiunile de Crăciun, pentru că oferă unei încăperi o amploare roială, bogăţie şi eleganţă. Nuanţa se regăseşte proaspăt şi vibrant în catifea, globuri decorative, trandafiri uscaţi, lumânări, ceramică lăcuită, plastic şi sticlă.
Albul va fi reinventat în acest sezon sub formă de gheaţă şi zăpadă, în contrast cu texturile de roşu. Putem folosi în aranjamente mere de ceară suflate cu sclipici, flori „îngheţate”, pene, puf şi blană sintetică, multă zăpadă artificială, brazi albi sau „ninşi”, conuri vopsite.
Naturalul se bazează foarte mult pe materiale tradiţionale, însă reinterpretate prin manufactură şi multă îndemânare. Rusticul este pur şi simplu redefinit într-o îmbinare perfectă a vechiului cu modernul, însă fără a anula simbolistica lui. Putem utiliza conuri, scorţişoară, scoarţă de copac, beţe, crengi şi multe alte elemente împrumutate din „dezordinea” perfectă a naturii, pe care le folosim pentru a crea brazi inediţi şi, de ce nu, globuri, beteală sau decor pentru cadouri. (Radio Iaşi/FOTO freechristmaswallpapers.net)