Premieră la nivel mondial: Singapore a aprobat comercializarea cărnii crescute în laborator
Publicat de andereapostolache, 2 decembrie 2020, 11:20
Singapore a devenit prima țară din lume care a aprobat comercializarea cărnii crescute în laborator.
Autoritățile din această țară și-au dat acordul ca start-upul american Eat Just să poată comercializa carnea sa de pui crescută în laborator, firma susţinând că este prima aprobare a unui organism de reglementare pentru aşa-numita „carne curată” care nu provine de la animale sacrificate.
Cererea pentru alternative la carnea obişnuită este în creştere pe fondul îngrijorărilor consumatorilor cu privire la starea de sănătate, bunăstarea animalelor şi mediul înconjurător.
Mai multe opţiuni de carne produsă din proteine pe bază de plante sunt disponibile pe rafturile supermarketurilor şi în meniurile restaurantelor.
Potrivit companiei americane, carnea va fi vândută sub formă de nuggets de pui, urmând ca detaliile cu privire la lansarea produsului să fie anunţate la o dată ulterioară.
(Agerpres/FOTO Radio Iaşi)