Primarul Sucevei, Ion Lungu, a demisionat din PDL şi a devenit independent
Publicat de Andreea Drilea, 24 septembrie 2014, 12:15
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că a demisionat din PDL şi a devenit independent, dar nu a negat că intenţionează să se înscrie într-un partid politic, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Lungu a declarat, într-o conferinţă de presă, că de luni şi-a declarat independenţa din punct de vedere politic şi că a înregistat oficial documentul la secretarul Consiliului Local.
”Acest lucru l-am anunţat încă din vara anului 2012, imediat după ce am câştigat un nou mandat de primar deoarece nu aveam majoritate în Consiliul Local , preferând să lucrez pentru suceveni şi să nu blochez proiectele oraşului, lucru pe care îl consider eu că l-am reuşit. Aceeaşi situaţie este şi astăzi în Consiliul Local Suceava, unde nu este o majoritate clară, lucru care s-a putut observa în ultimele trei şedinţe”, a spus Lungu.
El a susţinut că are o ”imensă responsabilitate” faţă de sucevenii care l-au votat de trei ori primar al oraşului.
”Vă asigur că voi colabora cu toate grupurile de consilieri din Consiliul Local şi voi face tot posibilul să promovăm cât mai multe proiecte în interesul cetăţenilor şi al municipalităţii”, a mai spus Lungu.
Preşedintele PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, după anunţul lui Lungu, că se aştepta la acest gest pentru că primarul era de mai mult timp un apropiat al PSD.
”Nu ne-a luat prin surprindere. Adevărata stare de independenţă este de fapt o declaraţie de dragoste la PSD”, a spus Bălan.
Recent, Bălan spunea că primarul Ion Lungu, ales din partea PDL, este „preş la uşa PSD” şi face presiuni asupra consilierilor locali PDL Suceava să demisioneze din partid şi să sprijine o majoritate a PSD.
Ion Lungu, primar aflat la al treilea mandat, a renunţat la toate funcţiile politice din PDL imediat după ce a fost reales în 2012 şi anunţa că se va ocupa doar de administraţie, şi nu de politică. În urmă cu două săptămâni, el nu a exclus să folosească prevederile OUG 55/2014 pentru a-şi înregistra oficial independenţa politică. (mediafax.ro/FOTO ziaruldepenet.ro)