Agricola Bacău se adaptează permanent, prin inovare, pieţii concurenţiale
Publicat de Lucian Bălănuţă, 30 iulie 2014, 14:45 / actualizat: 31 iulie 2014, 21:23
Agricola Bacău este, în prezent, unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România, deţinând o cotă de piaţă de 15 la sută, fiind şi principalul exportator la această categorie de produse alimentare. Este, de asemenea, lider cu 19% pe piaţa de semipreparate şi produse ready-meal, iar salamul de Sibiu produs de firma băcăuană se află pe primul loc în respectivul segment cu 54 % cotă de piaţă în volum şi vânzări.
Sudanese woman who was sentenced to death for converting to Christianity will return to U.S.: http://t.co/7CDIwuaN86 pic.twitter.com/GQa8QleORN
— Reuters (@Reuters) July 31, 2014
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=943897055636584&id=119278721431759
Agricola este ”cetatea’ aviculturii româneşti ”impenetrabilă tentaţiilor de corupţie ori dezinteresului” care au măcinat, în ultimele două decenii, mare parte din complexele zootehnice şi care s-a adaptat calitativ, prin inovare şi investiţii, cerinţelor pieţei concurenţiale şi modificărilor structurale din România, caracterizează calităţile brandului băcăuan, Grigore Horoi, preşedinte director general al companiei.
”Când privim în urmă suntem mândri că nu ne-am abătut niciodată de la valorile noastre autentice. Suntem tradiţia care se adaptează creator timpului, dar nu-şi schimbă principiile. Deşi am preluat inovaţiile tehnologice ale timpului, am păstrat cu străşnicie valorile tradiţionale ale gospodarului român. Inclusiv dragostea lui pentru pământ şi roadele acestuia pe care ne-o exprimăm simplu şi româneşte, într-un cuvânt: Agricola Bacău’, precizează Horoi.
Primele înscrisuri ale existenţei Agricola datează din 1957. Atunci, o mână de fermieri pricepuţi, cu respect pentru tradiţia de peste un secol a băcăuanilor pentru creşterea animalelor şi păsărilor, a înfiinţat, sub coordonarea unui inginer zootehnist entuziast, inventiv şi dornic de afirmare profesională, o fermă pe care aveau să o chivernisească vreme îndelungată, cu dăruire şi prisosinţă, mai multe generaţii. Numită Avicola, după cutuma vremii, acea echipă de oameni inimoşi şi-a asumat menirea de a tezauriza obiceiurile strămoşeşti sănătoase, de a creşte cu pricepere păsări şi de a asigura mereu carne proaspătă pentru mesele românilor.
La Bacău s-a înfiinţat, în 1976, sub coordonarea inginerului Mihai Dragomir, prima firmă din zona Moldovei care beneficia de cea mai modernă tehnologie a vremii pentru fabricarea mezelurilor şi specialităţilor din carne şi, în special, a salamurilor cu mucegai, cu timp de maturare îndelungat.