Ambasadorul Republicii Coreea de Sud: Ne gândim să deschidem un consulat onorific la Galaţi
Publicat de , 4 noiembrie 2016, 14:11
Ambasadorul Republicii Coreea de Sud în România, Kim Eun-Joong, a declarat astăzi că susţine ideea deschiderii unui consulat onorific la Galaţi, după cel deja existent la Timişoara.
”Există deja un consulat onorific în Timişoara, unde am organizat un eveniment cultural şi ne gândim să organizăm un eveniment similar la Galaţi, şi chiar să deschidem un consulat la Galaţi. Pentru a face un consulat la Galaţi trebuie să existe rapoarte de schimb, acorduri financiare, culturale, pentru a desfăşura activităţi bilaterale în aceste domenii. În urma discuţiilor avute cu domnul viceprimar (Gabriel Enache – n.r.) şi a unor posibile colaborări, ne gândim că există această posibilitate de deschidere a unui consulat onorific la Galaţi, dar suntem în negocieri’, a spus Kim Eun-Joong la Galaţi, în cadrul unei întâlniri cu presa.
Potrivit rectorului Universităţii Dunărea de Jos Galaţi, Iulian Bârsan, în perioada interbelică în Galaţi erau 39 de consulate şi misiuni diplomatice şi economice, iar în prezent există doar consulatul onorific al Republicii Kazakhstan.
Ambasadorul Kim Eun-Joong a venit la Galaţi ca invitat în cadrul proiectului de educaţie nonformală ”UGAL Leadership – perspective asupra Leadershipului”, organizat de Universitatea Dunărea de Jos şi Liga Studenţilor din Galaţi.
Înaltul diplomat a făcut o prezentare power-point despre globalizare şi Coreea de Sud şi le-a prezentat studenţilor mai multe teme despre Coreea, despre Paris şi Londra în timpul Revoluţiei Franceze, despre Bucureşti în perioada regimului comunist, despre Bucureşti şi Seul azi, după Revoluţia din 1989, despre parteneriatul dintre România şi Coreea şi cum vor face să reuşească împreună într-o revoluţie industrială.
Ambasadorul le-a vorbit studenţilor şi despre cum se construieşte o carieră.
Kim Eun-Joong a fost informat că Universitatea Dunărea de Jos are acorduri semnate cu peste 200 de universităţi din lume şi a avut, în urmă cu aproximativ zece ani, unele acorduri punctuale pe linie de acvacultură şi cu o universitate din Seul, care nu au mai fost prelungite.
”O să vă recomand eu o universitate cu care să putem face un acord de cooperare şi care ar putea să ofere burse studenţilor români care merg în Coreea‘, a punctat diplomatul coreean, care a invitat universitatea gălăţeană să participe la un eveniment cultural ce va fi organizat anul viitor.
Proiectul ”UGAL Leadership – perspective asupra Leadershipului” a fost inaugurat în luna martie a acestui an, printr-un alt eveniment similar, ce a beneficiat de prezenţa la Galaţi a ambasadorului Africii de Sud în România, Thenjiwe Mtintso, şi propune o serie de conferinţe de înaltă ţinută, cu reprezentanţi ai leadershipului mondial.
În acest proiect sunt invitaţi ambasadori ai câtorva dintre cele mai importante ţări ale lumii pentru a prezenta modul în care ţara pe care o reprezintă a reuşit să se impună în leadershipul mondial.
(agerpres/ FOTO agerpres)