(AUDIO) Conferința regională „Gastronomia sustenabilă – principiile alimentațiile sănătoase”, la USV Iași
Publicat de Andreea Drilea, 24 mai 2024, 15:43
Universitatea de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași găzduiește astăzi, conferința regională cu tema „Gastronomia sustenabilă – principiile alimentațiile sănătoase”.
Decanul Facultății de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare din Iași, Daniel Simeanu a declarat că scopul manifestării este susținerea alimentației sustenabile prin promovarea noilor tendințe din domeniul gastronomiei.
Vizați sunt și elevii de liceu din unitățile didactice care au clase cu profil de industrie alimentară, a precizat Daniel Simeanu:
Daniel Simeanu: Aici avem invitați trei colegii din cadrul Inspectoratului Județean de Studii din Iași. Și aici vorbim de Colegiul Vasile Adamachi, Colegiul Economic Virgil Madgearu și de Liceul Economic de Turism din Iași. Toate au ca specializări și clase legate de alimentație publică, motiv pentru care le-am adunat la noi pentru a vedea și preocupările studenților noștri de la Inginiere și management în alimentație publică.
Un alt domeniu abordat de cadrele didactice de la Universitatea de Științe ale Vieții din Iași este cel al siguranței alimentare.
(Radio Iași/Constantin Mihai/FOTO radioiasi.ro)